Wanneer starten riviercruises weer?

Per 13 maart 2020 viel de cruisewereld stil. De eerste landen gingen sluiten en er kon steeds minder gecruist worden. Zo’n twee en halve maand lag het riviercruisen stil. Later, eind 2020, konden de schepen ook niet varen vanwege COVID-19. Maar wanneer starten riviercruises weer?

Wat mocht wel?

Begin juni 2020 begon Nicko Cruises aan de herstart met de nickoVision. Het schip voer met 40 passagiers een 12-daagse route op de Donau, Main en Rijn, van Passau naar Düsseldorf.

In de zomer van 2020 volgden vrijwel alle rederijen en kon er weer door heel Europa met een riviercruiseschip gecruist worden. Wij maakten in de zomer dan ook een mooie reportage over een cruise met VIVA Cruises op de Inspire.

Het riviercruisen ging door tot eind oktober. Toen namen de besmettingen toe en verboden landen het toeristisch reizen. De eerste riviercruises staan momenteel gepland voor maart/april 2021.

Trend

Doordat gepassioneerde zee-cruisers op zoek gaan naar alternatieven, bieden cruisereisbureaus (Cruisewinkel, Captain Cruise) steeds vaker riviercruises aan. Een riviercruise is een goed alternatief om toch op het water te zijn en veel te kunnen zien. En niet onbelangrijk; je hoeft maar één keer je koffer uit te pakken.

Maatregelen op riviercruises

Aan boord ondergaan passagiers een gezondheidscontrole, heeft het personeel gezichtsmaskers, is er regelmatige ontsmetting en worden maaltijden en dranken direct naar de tafel gebracht. Daarnaast is er vaak een arts of medisch personeel aan boord voor gezondheidscontroles en consultaties.

Wanneer starten de rederijen weer?

Hieronder zie je een overzicht per rederij wanneer riviercruises weer gaan starten (update per 17/5). De situatie heeft zich per half mei in Europa verbeterd. Naar verwachting kunnen binnenkort de riviercruises op de Douro in Portugal weer starten. Ook in Duitsland zijn er bewegingen gaande om het toerisme weer open te stellen. Rederijen rekenen daar op medio juni dat er weer gevaren mag worden.

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *