Phoenix Reisen doopt nieuw schip Amina

Op woensdag 3 april 2024 werd aan de oevers van de Rijn in Bonn het nieuwste schip van de Phoenix-riviervloot gedoopt: de Amina. De nieuwe Amina ontving de christelijke zegen van pastoor Dieter Scharf. Ook meter Sabine Wagner, die al ruim 40 jaar voor Phoenix Reisen werkt, wenste het schip, de bemanning en de passagiers een behouden vaart.

Amina, dat eigendom is van de Nederlandse rederij Rivertech, maakt indruk met een nieuw ontwerp en een innovatieve interieurstructuur die op verschillende niveaus en gebieden is ingedeeld.

Culinaire lekkernijen presenteren de koks in het hoofdrestaurant “Amina” :

In het restaurant, dat gelegen is aan de achterkant van het schip ligt het specialiteiten restaurant “Trattoria Caminetto”.

In de panoramische lounge op vind je comfortabele zitjes en op het ruime zonnedek kan je genieten van het prachtige landschap.

Aan boord zijn 104 comfortabele, stijlvolle hutten van 14-15 m2 (waarvan 92 met Frans balkon). Deze zijn ingericht met een mix van natuurlijke kleuren en slim technisch ontwerp. Op het onderste dek liggen 12 hutten met ramen aan de bovenkant, deze kunnen niet open.

Voor ontspanning kan je terecht in de sauna en de relaxruimte.

Het schip is gecertificeerd met de “Green Award” en beschikt over vier hoofdmotoren die individueel aan te sturen zijn. Bovendien maakt de Amina gebruik van zonne-energie.

Routes van Amina

De Amina vaart in 2024 over de Rijn richting Nederland en de Donau. Het seizoen loopt dit jaar door tot en met oudejaarsavond en tot in het nieuwe jaar.

Cruises – al vanaf €399 voor een adventsccruise – kan je bekijken bij:

Captain Cruise  

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *