Ga je mee op riviercruise?

Ga mee op riviercruise!

Een riviercruise is een verrassende manier om het leven langs de rivier te ontdekken. Kleine pittoreske dorpjes, bergen en grote mondiale steden zoals Wenen of Boedapest.  Het bruisende hart van Europa, de rust van het water of de hectiek van alledag. Je vindt het allemaal als je een riviercruise maakt. Is het oubollig? Nee, zeker niet meer. Talloze Amerikanen, Duitsers en Engelsen bevolken de rivieren overal ter wereld. De schepen van tegenwoordig hebben hutten die werkelijk van alles voorzien zijn, en misschien zelfs een privébalkon! De tijd dat een bankje uitgeklapt wordt tot een bed, hoeft echt niet meer op elk schip.

De voordelen van een riviercruise zijn volgens ons:

  • Kleinschalige schepen met hooguit 220 passagiers
  • Je leert snel je mede cruisereizigers kennen
  • De rust van het varen (ook overdag!)
  • Je meert aan dichtbij het centrum van grote en kleine steden
  • Betaalbare excursies

Hoe ziet een riviercruiseschip eruit?

Een riviercruiseschip heeft een overzichtelijke indeling. De riviercruiseschepen in Europa hebben hooguit 3 a 4 dekken, vanwege de vele lage bruggen die gepasseerd worden. Het onderste dek ligt deels onder het waterniveau en heeft hutten met ramen waar je het water langs het raam voorbij ziet stromen.

De daaropvolgende dekken liggen boven het waterniveau. Dit zijn vaak 2 dekken met hutten (zelfs met balkon kan!) en een open dek met ligstoelen, whirlpool of andere lekkere zitjes om van de rivier te genieten.  Lees hier meer over hoe een riviercruiseschip er uit ziet.

Waar vaart een riviercruise naar toe?

Een riviercruiseschip vaart over vrijwel alle grote rivieren in Europa. Denk daarbij uiteraard aan Nederland en België, over de Rijn van Nederland naar Duitsland en de zeer populaire Donau van Zuid-Duitsland naar het Hongaarse Boedapest of verder richting de Zwarte Zee. Lees verder over alle bestemmingen van een riviercruise.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!