A-Rosa Alea en A-Rosa Clea in de vaart genomen op de Rijn

De twee nieuwe schepen van A-Rosa voegden zich afgelopen week toe aan de vloot.  A-Rosa Alea en A-Rosa Clea, maakten afgelopen weekend hun debuut voor A-Rosa.

Op vrijdag 5 april vertrok A-Rosa Alea vanuit Keulen voor haar cruise op de Rijn en doet tijdens deze dagen Bazel, Straatsburg, Mainz en Koblenz aan. Op zondag 7 april volgde zusterschip A-Rosa Clea, dat Willemstad, Antwerpen, Amsterdam, Hoorn en Emmerich zal aandoen tijdens een 8-daagse cruise.

In het seizoen 2024 zullen de twee 110 meter lange schepen populaire Rijnroutes bevaren, met een verscheidenheid aan cruises van vier tot zeven nachten van Keulen naar de grote steden in Nederland en België, naar de historische locaties langs de Midden- Rijndal en de Moezel en naar de steden in het drielandenpunt tussen Duitsland, Frankrijk en Zwitserland.

In de aanloop naar Kerstmis staan de populaire kerstmarktcruises, met stops in Straatsburg, Frankfurt, Mainz en Rüdesheim, op het programma. De oudejaarscruise van dit seizoen brengt de twee schepen langs de Rijn naar Bazel, waar A-Rosa-gasten voor het eerst de jaarwisseling zullen vieren.

“Met deze twee riviercruiseschepen spelen we in op de gestaag toenemende vraag naar onze stedentrips per schip en breiden we onze vloot met overeenkomstige capaciteiten uit. We zijn blij dat we deze twee schepen aan ons programma hebben kunnen toevoegen die de A-ROSA vloot op een waardevolle manier aanvullen. De indrukken van onze eerste gasten, die momenteel aan boord zijn en de sfeer en de vertrouwde uitstekende service, bevestigen dit”, aldus Jörg Eichler, CEO van A-ROSA Flussschiff GmbH.

Aan boord

Aan boord kunnen de gasten zich verheugen op de bekende A-ROSA service en op Volpension Plus en kunnen ze zelf hun ontbijt en lunch van het buffet samenstellen. ’s Avonds kunnen de gasten, naast een voor- en dessertbuffet, kiezen uit een dagelijks wisselende selectie hoofdgerechten, die direct aan tafel worden geserveerd. In de Panorama Lounge in de boeg van beide schepen kunnen gastengenieten van heerlijke creaties van het A-ROSA Bar Menu.

“Dankzij hun kortere lengte kunnen de twee schepen nog exclusievere havens aandoen dan andere A-ROSA-schepen al doen. Met ruimte voor maximaal 140 gasten bieden ze ook een zeer intieme reiservaring en zijn ze ideaal voor koppels, vriendengroepen of individuele reizigers”, legt Eichler uit.

Routes na 2024

Na het debuutseizoen in 2024 verhuist A-Rosa Alea voor het seizoen 2025 naar de Seine en vertrekt vanuit Parijs naar Normandië en Le Havre. A-Rosa Viva, die daar momenteel actief is, keert dan terug naar haar oorspronkelijke Rijn/Main/Moezel-cruisegebied. Volgend jaar zal A-Rosa Clea diverse cruises ondernemen vanuit Frankfurt langs de Main, de Moezel en het Midden-Rijndal voordat ze vanaf 2026 een nieuwe cruiseregio openen in Bordeaux, aan de Gironde/Garonne.

Alle foto’s: A-ROSA Riviercruises

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *