VIVA Cruises start met riviercruises in Portugal over de Douro

VIVA Cruises start voor het eerst met riviercruises in Portugal over de Douro. Aan boord van het suiteschip Andorinha, biedt de rederij de gehele zomer 8-daagse riviercruises aan. Start- en ontschepingshaven is Porto in het Noorden aan de kust van Portugal. Toeristen zijn vanaf 17 mei weer welkom in Portugal (lees hier het reisadvies van Buitenlandse Zaken) en dat maakt het dus mogelijk dat VIVA Cruises kan gaan starten met haar eerste riviercruises na een lange periode van niet varen.

Vanaf mei tot in juli 2021 vaart de Andorinha naar dorpen en steden zoals Peso da Régua, Lamego, Porto Antigo en Entre-os-Rios. Uiteraard biedt VIVA haar gasten diverse excursies aan, naar bijvoorbeeld Braga en Guimarães of een bezoek aan een wijnboerderij met port proeverij.

De Andorinha neemt hooguit 88 gasten mee in een van de tweepersoons hutten of suites, die tot 28m2 groot zijn met een frans balkon. Aan boord zijn verder een bar, lounge, restaurant en een groot zwembad met loungebedden op het zonnedek.

De 8-daagse cruises zijn boekbaar vanaf €1550 per persoon, inclusief de VIVA service zoals drankjes inclusief en maaltijden. Gasten hoeven niet gevaccineerd te zijn, wél moeten zij een negatieve PCR test kunnen aantonen die niet ouder is dan 72 uur. Voor op de terugreis biedt de rederij dergelijke tests aan. Tijdens de reis zijn er kosteloze sneltests mee voor het nodig is. Uiteraard biedt VIVA een uitgebreid pakket aan maatregelen aan boord onder de noemer VIVA’s Checkliste.

Wil je meer lezen over de Douro? Kijk dan zeker even hier: Dwalend over de Douro

VIVA Cruises is een all-inclusive rederij waarbij fooien, drankjes en maaltijden allemaal inbegrepen zijn. De rederij vaart alleen in Europa met luxe riviercruiseschepen die voorzien zijn van alle gemakken. Miriam cruiste mee op de Inspire over de Rijn in 2020. Lees verder voor de uitgebreide reportage.

Cruises met VIVA boek je bij:

Captain Cruise Cruisewinkel
 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *