Waar gaat een riviercruise naar toe?

Een riviercruiseschip vaart over vrijwel alle grote rivieren in Europa. Denk daarbij uiteraard aan Nederland en België, over de Rijn van Nederland naar Duitsland en de zeer populaire Donau van Zuid-Duitsland naar het Hongaarse Boedapest of verder richting de Zwarte Zee. Elke rivier heeft zijn eigen sfeer. Zo zal je op de drukke Rijn veel andere schepen tegen komen, terwijl je op de Saar en de Moezel wat rustiger kunt varen. Achter elke bocht ligt een verrassing! Bij deze twee laatste rivieren vaar je bovendien van de ene wijngaard naar de andere.

De Donau is een zeer brede rivier waar je vrijwel alleen riviercruiseschepen tegenkomt. De rivier kent veel gezichten; een flink doorstromende rivier met soms brede stukken en op andere momenten een prachtige vruchtbare vallei zoals de Wachauvallei.

In Zuid-Europa wordt gevaren op de Douro in Portugal en in Frankrijk op de Seine, Rhône en Saône. Deze cruises zijn pareltjes om te maken met een alom Franse sfeer.

Wist je dat je ook zelfs vanaf Venetië kunt riviercruisen? Je verblijft dan voornamelijk in de Lagune en bezoekt mooie eilanden zoals Burano en Murano. De langere Venetiëcruises gaan de rivier de Po op, waarbij je mooie excursies kunt maken naar wereldberoemde Italiaanse steden zoals Verona en Parma.

Buiten Europa

Dichtbij Europa kun je op de Egyptische Nijl een fantastische cruise maken door het land van de vroegere farao’s en hun prachtige tempels. Start in Luxor en laat je zuidwaarts afglijden naar Aswan terwijl je onderweg geniet van de Egyptische zon.

Wil je op avontuur door Rusland? Neem dan een cruise over de Wolga waar je de magnifieke steden Moskou en St. Petersburg bezoekt.

Bekende rivieren in Amerika waar overheen wordt gevaren zijn de Amerikaanse Mississippi waar je met magnifieke schepen overheen kunt varen, in Zuid-Amerika uiteraard de Amazone.

Richting Azië vaar je over de Mekong (Viëtnam en Cambodja), de Ganges in India of de Yangtze rivier in China. Langere routes gaan vooral over de Mekong. Zeker indrukwekkend is een reis over de rivier Irrawaddy in Myanmar.

Zoek hier op land of rivier
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *