Waar gaat een riviercruise naar toe?

Waar gaat een riviercruise eigenlijk naar toe? Een riviercruiseschip vaart over vrijwel alle grote rivieren in Europa. Denk daarbij uiteraard aan Nederland en België, over de Rijn van Nederland naar Duitsland en de zeer populaire Donau van Zuid-Duitsland naar het Hongaarse Boedapest of verder richting de Zwarte Zee. Elke rivier heeft zijn eigen sfeer.

Zo zal je op de drukke Rijn veel andere schepen tegen komen, terwijl je op de Saar en de Moezel wat rustiger kunt varen. Achter elke bocht ligt een verrassing! Bij deze twee laatste rivieren vaar je bovendien van de ene wijngaard naar de andere.

Rijn Donau Saar Moezel

Minder bekend in Duitsland zijn bijvoorbeeld de Elbe, Wezer of Main. De laatste vormt samen met het Main-Donau Kanaal de doorgang naar de Donau. Met een beetje geluk kan je van Amsterdam via de Rijn, Main, Main-Donau Kanaal naar de Donau!

Main en Main-Donau Kanaal

 

Erg verrassend zijn de Duitse wadden eilanden waar je gaat eilandhoppen met je riviercruiseschip.

Eilandhoppen

De Donau is een zeer brede rivier waar je vrijwel alleen riviercruiseschepen tegenkomt. De rivier kent veel gezichten; een flink doorstromende rivier met soms brede stukken en op andere momenten een prachtige vruchtbare vallei zoals de Wachauvallei.

Donau

In Zuid-Europa wordt gevaren op de Douro in Portugal en in Frankrijk op de Seine, Rhône en Saône. Deze cruises zijn pareltjes om te maken met een alom Franse sfeer. Houd je van een glaasje wijn? Kijk dan zeker bij de minder bevaren Dordogne en Garonne in de Bordeaux streek!

Douro Seine Rhone en Saone Bordeaux

Wist je dat je ook zelfs vanaf Venetië kunt riviercruisen? Je verblijft dan voornamelijk in de Lagune en bezoekt mooie eilanden zoals Burano en Murano. De langere Venetiëcruises gaan de rivier de Po op, waarbij je mooie excursies kunt maken naar wereldberoemde Italiaanse steden zoals Verona en Parma.

Venetië

Buiten Europa

Dichtbij Europa kun je op de Egyptische Nijl een fantastische cruise maken door het land van de vroegere farao’s en hun prachtige tempels. Start in Luxor en laat je zuidwaarts afglijden naar Aswan terwijl je onderweg geniet van de Egyptische zon. Wil je op avontuur door Rusland? Neem dan een cruise over de Wolga waar je de magnifieke steden Moskou en St. Petersburg bezoekt.
Nijl Wolga
Bekende rivieren in Amerika waar overheen wordt gevaren zijn de Amerikaanse Mississippi waar je met magnifieke schepen overheen kunt varen, in Zuid-Amerika uiteraard de Amazone. Richting Azië vaar je over de Mekong (Viëtnam en Cambodja), de Ganges in India of de Yangtze rivier in China. Langere routes gaan vooral over de Mekong. Zeker indrukwekkend is een reis over de rivier Irrawaddy in Myanmar.
Zoek hier op land of rivier

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *