Eilandhoppen met een riviercruiseschip

Eilandhoppen met een riviercruiseschip

Ook met een riviercruiseschip kan je eilandhoppen! In Nederland varen riviercruiseschepen regelmatig in de Waddenzee op weg naar Texel. Daar bezoek je de haven van Oudeschild. Vervolgens kan je van boord en genieten van wat het eiland Texel je te bieden heeft. Pak als het kan bijvoorbeeld de fiets of pak de bus (openbaar vervoer) waarmee je het hele eiland rond kan.

De overtocht naar Texel wordt het vaakst vanuit Den Helder gemaakt of Den Oever, waar je schip van/naar het IJsselmeer kan.

 

Duitse eilanden

Oostzee VIVA Cruises
Route VIVA Cruises

Erg populair zijn de Duitse waddeneilanden, zoals de meest bekende het eiland Rügen. We nemen je mee door de Duitse waddeneilanden om te zien waar je aan kunt meren. Hieronder zie je een voorbeeld route (VIVA Cruises) die in 8 dagen een aantal bestemmingen op de eilanden Rügen en Usedom bezoekt en het vasteland.

 

Bestemmingen

De Duitse eilanden cruises starten in de hanzestad Stralsund of in het verder gelegen Berlijn of Potsdam. Je kunt kiezen voor een in- en ontscheping in Stralsund of voor een cruise die gaat van Stralsund en eindigt in Berlijn (Spandau of Potsdam) of viceversa. Je kunt kiezen voor een mooie trein reis naar Stralsund of Berlijn.

 

Eilanden

Hiddensee

De Hiddensee is een kleiner eiland ten noordwesten van het grote eiland Rügen. Hiddensee is zo’n 16,8 km lang en maximaal 3,2 km breed. Fijn is dat het eiland autovrij is, afgezien van openbaar vervoer en ander noodzakelijk vervoer. Je riviercruiseschip stopt bij het hoofdstadje Vitte met zo’n 500 inwoners. Op het eiland zijn zandstranden en is het uitgeroepen tot nationaal park.

Rügen

Het eiland Rügen is behoorlijk groot: het meest 52 kilometer in de lengte en heeft een maximale breedte van 41 km! Er zijn dan ook meer dan 70.000 inwoners op het eiland, dat eigenlijk geen eiland meer is omdat er een brugverbinding bestaat met het vasteland. Het eiland kent zandstranden, krijtrotsen en veel natuur. Je bezoekt bijvoorbeeld Lauterbach op dit eiland met je schip.

Usedom

Usedom is wellicht niet zo bekend, maar het is een eiland tot zuidelijker gelegen is dan Rügen. Bovendien kent het langgerekte eiland een Duits deel én een Pools deel. Je bezoekt op dit eiland Peenemünde of Swinemünde, ook wel Świnoujście genoemd, een Poolse stad.

 

Vasteland

Op het vasteland liggen diverse havens binnen handbereik. Denk aan het Poolse Stettin of het Duitse Wolgast. Eindig je je cruise in Berlijn of Potsdam dan raden we je aan om een paar dagen extra achter je cruise te plannen in Berlijn.

 

Schepen

Het aantal rivierschepen dat in deze regio vaart is redelijk beperkt. De Duitse rederijen Nicko Cruises en VIVA Cruises varen met respectievelijk de Thurgau Saxonia en Swiss Diamond rondom deze eilanden. Ook het Franse CroisiEurope vaart met MS Victor Hugo of de Mona Lisa.

Deze schepen hebben elk 2 binnendekken en een zonnedek. Ze hebben dus in vergelijking met andere cruiseschepen ook een minder aantal passagiers. De Thurgau Saxonia neemt 84 passagiers mee en de Swiss Diamond maximaal 123 passagiers. Victor Hugo en Mona Lisa met beide 90 passagiers.

Saxonia Thurgau

Thurgau Saxonia

In vloot:
Aantal Passagiers
Rederij
Lees meer over dit schip

Cruise aanbod

Vanuit Nederland kan je boeken bij Nicko Cruises en bij VIVA Cruises. De cruises van 8 dagen starten bij €1249 (Nicko Cruises), €1268 bij CroisiEurope, of €1550 (all-inclusive bij VIVA Cruises). 

Vertrek uit >>
Amsterdam
Bamberg
Boedapest
Düsseldorf
Frankfurt
Keulen
Mainz
Nijmegen
Passau
Rotterdam
Vilshofen
Wenen
Prijs >>
Onder €500
€500-€1000
€1000-€1500
€1500-€2000
Boven €2000

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *