Cruisen in de Bordeaux: binnenkijken op Scenic Diamond

In de prachtige Bordeaux kan je varen over de rivieren Garonne, Dordogne en Gironde. Een omgeving vol met wijngaarden, elegante kastelen en charmante kerken. Riviercruiserederij Scenic biedt een vijf sterren all-inclusive beleving aan op haar schepen. Je ontvangt naast alle maaltijden ook alle premium drankjes inclusief (de gehele dag door), inclusief gebruik van minibar, butlerservice, wifi, fooien en een keuze uit talloze excursies inclusief in de prijs. Wij kijken binnen op de vijfsterren Scenic Diamond.

Binnenkijken

Yacht Cruise Company cruiste mee op een studiereis met Scenic en deelt graag foto’s van de cruise met de Scenic Diamond. Dit schip kan met haar 135 meter maximaal 149 gasten meenemen. Liefst 57 personeelsleden dragen zorg voor alle gasten.

De Scenic Diamond kent drie dekken met hutten, waarvan op het onderste dek de standaard suites (ramen kunnen niet open) liggen. Op de twee dekken daarboven liggen suites met een balkon. Deze suites zijn zeer sfeervol ingericht met onder andere een moderne inrichting, allen met balkon, gevulde minibar, badjassen en verzorgingsspullen van L’Occitane. In de foto’s hieronder zie je een suite aan de achterkant van het schip op de hoek, en een Owner’s Suite met inpandig balkon.

Het schip kent diverse restaurants, waaronder een River Café bij de Lounge waar je de gehele dag door snacks kunt halen, het intiemere restaurant L’Amour aan de voorkant van het schip en hoofdrestaurant Crystal Dining. Het schip kent een lounge, maar is wat anders ingericht als andere luxe schepen. De lounge is een doorlopende ruimte geïntegreerd met de bar, het River Café en verder naar voren het restaurant L’Amour en een buitenterras. Hieronder zie je foto’s van het receptie gedeelte met receptie en desk van de cruise director.

Aan boord is een wellness gedeelte met gym, massage én, bijzonder, een Salt Room (zoutkamer) waar je op ligbedden kunt genieten van de gezonde zout stenen.

Op het zonnedek geniet je van een klein zwembad en zitjes.

Routes van Scenic Diamond

De Scenic Diamond vaart diverse routes vanuit de stad Bordeaux, bijvoorbeeld een 8-daagse route naar Saint-Emilion, Libourne, Blaye, Médoc, Cadillac en Bordeaux (2 dagen). Excursies zijn, zoals eerder genoemd, inclusief. Een bus van Scenic rijdt met het schip mee. Ook kan je gebruik maken van e-bikes die mee gaan aan boord. Deze route wordt vanaf april-oktober gevaren, vanaf ca. €2800 p.p.

De 11-daagse route Beautiful Bordeaux bezoekt ook Pauillac, Arcachon, Bourg en Cognac. De Flavours of Bordeaux, ook 11 dagen, bezoekt Cadillac, Libourne, Pauillax, Bourg en Blaye. Deze cruise kent meerdere dagen in één stad.  Elf dagen cruisen op de Scenic Diamond is beschikbaar vanaf ca. €3599.  De routes zijn beschikbaar van april-oktober.

Vraag een offerte aan bij:
  Yacht Cruise Company

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Yacht Cruise Company. Foto’s: Yacht Cruise Company, Scenic 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *