A-Rosa plant terugkeer medio juni

A-ROSA, de rederij met de kusmond op haar schepen, plant een terugkeer naar het cruisen medio juni op de Europese rivieren. Deze stap volgt op het succes van zowel de lopende vaccinatie-uitrol als de corona-maatregelen die zijn genomen in Europa.

Verwacht wordt dat de cruises van A-ROSA op de Douro, Rijn en Donau uiterlijk medio juni zullen hervatten en in Frankrijk eind juni.

Landen openen

Landen in heel Europa schetsen momenteel hun plannen om weer open te gaan voor toerisme. Portugal heeft zijn grenzen al opengesteld voor toeristen, terwijl Oostenrijk vanaf 19 mei weer riviercruises op de Donau zal toestaan. Slowakije en Hongarije hebben nog geen data opgegeven voor de opening van hotels (inclusief riviercruises).  Gelukkig noteren beide landen wel lage aantallen zaken.

De Duitse deelstaten langs de Rijn hebben toeristische accommodatie (inclusief riviercruises) opgenomen in hun huidige heropening van toeristische plannen. Deze zullen naar verwachting medio juni van kracht. België zal naar verwachting volgen en in Zwitserland zijn al hotels open. Een plan in vier fasen in Frankrijk zal ervoor zorgen dat cruise- en passagiersschepen vanaf 30 juni kunnen varen.

Vorig jaar heeft A-ROSA vijf maanden met succes gevaren onder een reeks strikte gezondheids- en hygiëneprotocollen.

Jörg Eichler, algemeen directeur van A-ROSA Flussschiff GmbH zegt: “Het is echt bemoedigend dat het toerisme in Europa er eindelijk naar uitziet dat het binnenkort terug kan keren. We zijn druk bezig met het aanpassen en updaten van onze huidige protocollen in lijn met de laatste regelgeving in de landen waar we doorheen varen, en zullen deze de komende dagen bekend maken. Onze succesvolle vijf maanden zeilen in 2020 laat duidelijk zien dat cruisen met A-ROSA veilig en plezierig kan zijn. ”

Internationale gasten worden aan boord verwelkomd in overeenstemming met de vereisten voor binnenkomst en vertrek van elk land.

Nieuwsgierig naar A-Rosa? Kijk zeker even bij:

A-Rosa Captain Cruise Cruisewinkel  

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *