Reportage: Inschepen op de Seine Comtesse in Parijs

Miriam reist op uitnodiging 8 dagen mee met de Seine Comtesse van Nicko Cruises van Parijs naar Le Havre en terug, over de Seine. De Seine Comtesse bezoekt naast Parijs ook Rouen, Le Havre, Caudebec-en-Caux, Vernon en Conflans-Sainte-Honorine.

Wie wel eens in Parijs is geweest, kent de Seine. De grote rivier waarop grote toeristenrondvaartschepen je langs de Eiffeltoren en de Notre Dame brengen. Dat je er ook met een riviercruiseschip kunt vertrekken voor een reis naar de Franse  kust, wist ik tot vorig jaar eigenlijk niet. De Seine is dus niet alleen de rivier die door Parijs stroomt 😉

Naar Parijs

Ik reis eerst gemoedelijk met de trein naar Parijs, met de Thalys, waar ik op Gare du Nord binnenkom. Voordat ik Frankrijk echt binnen mag lopen, wordt op het perron gecontroleerd of ik bewijs van een negatieve Corona test bij me heb. Bovendien heb ik ook een formulier moeten invullen waarin ik verklaar geen symptomen te hebben. Alles wordt goedgekeurd en via een taxi bereik ik de plek waar de schepen liggen. Enigszins buiten het drukke centrum van Parijs dichtbij het park ‘Parc Andre Citroën’. De taxi chauffeur heeft zijn navigatie nodig om er te komen, want ik heb het idee dat hij de plek niet kent. Na een vlotte rit kom ik bij de kade, maar zie ik niet de Seine Comtesse liggen. Wel een schip van een andere rederij, dus loop ik een stukje verder. Ja hoor, daar ligt gelukkig de Seine Comtesse op me te wachten.

Ik ben te vroeg, het is twee uur, maar ik kan mijn koffer alvast afgeven. Vanaf vier uur mag ik namelijk pas aan boord inchecken. In de tussentijd geniet ik van het mooie weer en de Seine met een wandeling langs het water.

Eenmaal aan boord maak ik kennis met de Nederlandse cruisedirector Marten, die deze cruise alle gasten in het Duits toespreekt. De boordtaal is dus Duits, maar het personeel spreekt verder ook Engels omdat ze uit 8 verschillende landen komen. Denk aan Hongarije, Roemenië etc.  Marten is al 3 jaar op deze route cruisedirector en kan je met alle vragen dus zeker helpen in het Nederlands.

Coronamaatregelen

Uiteraard gelden aan boord een aantal Coronamaatregelen. Met 134 gasten zijn overigens 130 gasten volledig gevaccineerd en de overige gasten 1 dosis of niet. Deze 4 worden regelmatig getest omdat de Franse regelgeving dit momenteel vereist. Zonder negatief testbewijs mag je bijvoorbeeld niet op een terras zitten.

Bij het aan boord gaan werd mijn temperatuur gemeten, daarnaast wilde ook nicko Cruises een negatief testbewijs. Op het schip zijn er verder verplichte looproute, uiteraard afstand houden en draag je een mondkapje bij het verplaatsen. Wanneer je zit, eet of drinkt, hoeft dit niet. Bovendien wordt eenmaal per dag je temperatuur opgemeten bij je voorhoofd.

Hutten

De Seine Comtesse heeft plek voor 150 gasten in 75 hutten. Deze variëren iets. De hutten op het hoogste binnendek, dek 3, hebben grote panorama ramen die je naar beneden kunt laten gaan. Op het 2e zijn het grote ramen die je naar de zijkant kunt schuiven. Tenslotte zijn er ramen die niet te openen zijn op het laagste passagiersdek. Daar hebben de hutten ook een opklapbed omdat deze smaller zijn.

Elke hut heeft een ruime badkamer met douche inclusief douchegel en handzeep uit flacons. De tv heeft Duitse zenders. Verder is er een airco aanwezig, overigens geen koelkast. De kamer heeft een lang bureau, grote kledingkast en twee gewone stopcontacten. Het schip komt oorspronkelijk uit 2001 en is mooi gerenoveerd in 2019. De kamer heeft dan ook op elkaar afgestemde kleuren als roodtinten en blauw. Het raam kan met een druk op de knop voor de helft naar beneden, een juliette balkon. Heerlijk!

Hieronder zie je enkele indrukken van mijn fijne plek aan boord:

Ben je ook nieuwsgierig naar een Seine cruise? Lees dan zeker ook:

Boek je cruise van Nicko Cruises bij:

ni Captain Cruise Cruisewinkel   TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *