Scheepsportret: Seine Comtesse van Nicko Cruises

Miriam reisde op uitnodiging 8 dagen mee met de Seine Comtesse van Nicko Cruises van Parijs naar Le Havre en terug over de Seine.  In dit deel het scheepsportret: welke faciliteiten vind je aan boord van dit schip?

De Seine Comtesse is een schip van Nicko Cruises dat alleen op de Seine vaart. Dit schip is opgeleverd in 2001 als de Viking Spirit door scheepswerf De Merwede in Hardinxveld-Giessendam. In 2018/2019 is het schip volledig gerenoveerd tot wat het schip nu is. Ze biedt plek aan 150 passagiers en 38 personeelsleden. Met haar 114 meter is het een korter schip dan de meesten zoals bijvoorbeeld op de Rijn. Vanwege de sluizen in de Seine, die nu eenmaal niet langer zijn, heeft ze deze lengte.

Goed om te weten wanneer je dit schip boekt: het schip heeft geen enkele lift en de verschillende dekken zijn met trappen bereikbaar. Er zijn twee ’trappenhuizen’ aan boord; eentje bij de receptie en eentje meer gelegen aan de achterzijde bij het restaurant.

Receptie

De receptie is de plek waar je binnen komt. Je vindt er een receptie desk, 24 uur bemand door 2 receptionisten en een nachtbewaker die ook ’s nachts rondes maakt. Bij de receptie zijn wat allerhande toiletspullen verkrijgbaar die je onverhoopt vergeten bent, ook kan je er terecht voor flesjes water wanneer je op excursie gaat, wifi-pakketten en bijvoorbeeld een taxi.

De cruisedirector zit net een halve verdieping hoger met zijn bureau, waar je hem altijd kunt aanspreken. Ook zijn er ‘spreekuren’ zodat je zeker weet dat hij aanwezig is. Je vindt bij hem ook de dagelijkse puzzel op een A4-tje en plattegrond van de plaats waar je op dat moment bent. Aan de andere zijde van deze verdieping is een tafel waar je bijvoorbeeld een spelletje kunt spelen of een puzzel maken die in de kast daarnaast staan.

Restaurant

Het restaurant van de Seine Comtesse bevindt zich aan de achterzijde van het schip, en wat ik fijn vindt: het restaurant ligt niet onder de waterlijn met aan de bovenkant ramen. Daarentegen kan je naar buiten kijken door grote ramen. Je hebt bovendien daardoor dus veel meer licht in deze ruimte.

De tafels bestaan uit 2-6 persoonstafels die door de gehele ruimte staan.

Bij het ontbijt wordt een ontbijtbuffet gepresenteerd. Vanwege COVID maatregelen werd aan gasten gevraagd om een plastic handschoen aan te doen bij het uitkiezen van de gerechten.

 

Salon

De plek waar je heerlijk kunt zitten, heet de Salon. Deze ligt aan de voorkant van het schip. Prachtig is het glazen dak met afbeeldingen van Frankrijk.

Het schip biedt een kleine bibliotheek, gelegen net voor de lounge. Ondanks dat het een Franse naam, Librairie, heeft, zijn er Duitstalige boeken.

Zeer prettig zijn de bankjes buitenom de lounge, die je kunt gebruiken als het zonnedek dicht is. Ook als je in een sluis gaat, bieden deze je een unieke beleving. Roken mag overigens aan de stuurboordzijde, de rechterkant.

Zonnedek

Het zonnedek bestaat uit twee verdiepingen: het grootste deel omvat het achterste deel van het schip, waar je ligbedden vindt, tafels en stoelen, schaakspel en een besloten gedeelte voor het personeel.

Het lagere gelegen zonnedek, rondom de stuurhut, heeft een aantal beschutte tuinsets. Rondom de stuurhut en meer naar voren zijn diverse zitjes.

Wanneer de Seine Comtesse dichtbij Parijs vaart, wordt het zonnedek voor een paar uur gesloten omdat de bruggen te laag zijn. Het nautisch personeel doet dan alle zonneschermen naar beneden en plaatst de reling op de bodem. Dit wordt duidelijk aangegeven door de cruisedirector wanneer dit plaats vindt.

Ben je ook nieuwsgierig naar een Seine cruise? Lees dan zeker ook:

Boek je cruise van Nicko Cruises bij:

ni Captain Cruise Cruisewinkel   TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *