Reportage: met de Seine Comtesse in Parijs (dag 7 en 8)

Miriam reist op uitnodiging 8 dagen mee met de Seine Comtesse van Nicko Cruises van Parijs naar Le Havre en terug over de Seine. De Seine Comtesse bezoekt naast Parijs ook Rouen, Le Havre, Caudebec-en-Caux, Vernon en Conflans-Sainte-Honorine. Vandaag in deze reportage alweer de laatste 2 dagen: Parijs!

Het was een wat drukkere nacht aan de kade; wat je eigenlijk in Parijs ook wel kunt verwachten. Wat verderop is een buiten-café gelegen die tot 12 uur ’s nachts open is. Daarna gaat deze dicht vanwege de huidige COVID maatregelen en lopen de gasten langs het schip om ergens een nieuw plekje te zoeken om de avond voort te zetten 😉 Gelukkig was dit van korte duur.

De Seine Comtesse ligt wederom aan de kade waar ik een week geleden ook arriveerde om in te schepen; de Port Javel Bas. Deze ligt direct naast een park dat André Citroën heet, jawel naar het automerk. Op de plek van het huidige park lagen vroeger de Citroën fabrieken, vanaf 1915 tot 1975, waar dan ook veel mensen uit de wijk Javel werkten. Wil je overigens met het openbaar vervoer de stad in vanaf hier, dan loop je het beste naar het metrostation Javel André Citroën of naar de RER treinstation Javel. Je loopt binnen 10 minuten (750) meter hier naar toe. Vervolgens pak je vanaf hier de metro richting Gare d’Austerlitz maar stap je eerder uit bij Cluny La Sorbonne. Dan ben je op nog geen kilometer van de Notre Dame.

Ik wilde rustig aan doen vandaag in Parijs. Ik ken de stad van eerdere bezoeken en wilde nu eens de tijd nemen om te genieten van de sfeer hier. Via de Seine ben ik dan ook naar de Eiffeltoren gelopen, dat zeker drie kwartier duurde. Het valt me op dat het vrij rustig is; geen horde toeristen, maar een af en toe een groepje. Na een croissantje en thee, ga ik verder langs de Seine richting de Notre Dame, het eindpunt van de wandeling.

Onderweg zijn er veel buiten-restaurants langs de Seine, een park op vlonders en wat meer drukte als ik de Nôtre Dame benader. De drukte komt vooral vanwege een wegblokkade van de politie; een belangrijke rechtszaak die over de terroristische aanslag op concertzaal Bataclan, is vandaag gestart. De Nôtre Dame is in ieder geval bereikbaar en ziet er vanaf de voorkant niet zeer gehavend uit, achter de torens echter wel.

In de middag serveert het schip een middageten, waarvoor ik snel de metro terug neem en binnen 20 minuten het restaurant binnen wandel – iets te laat overigens, wat niet erg is 😉 Na het eten verzamelt een groot aantal passagiers zich voor een excursie naar de wijk Montmartre. We gaan met de bus dwars door de stad heen naar de schilderswijk waar ook de beroemde witte kerk Sacre Coeur op een heuvel staat. Na een bezoek aan het plein waar alle schilders staan, daal ik lopend af de wijk in, waar het op vrijdagmiddag gezellig is. De meeste mensen komen uit het werk en een band speelt op een pleintje 🙂

Ik laat me van mijn goede kant zien vandaag 😉 want ook bij het avondeten ben ik te laat. Deze avond wordt het overigens niet meer zo heel laat in de salon; het gros van de passagiers vertrekt de volgende morgen al om half 7, wanneer zij met bussen weer terug naar Duitsland worden gebracht.

Een twintigtal passagiers blijft de zaterdagochtend over, waaronder ik, zodat we het restaurant voor onszelf hebben bij het ontbijt. Het is stil en met een zonnetje boven het schip neem ik afscheid van een hartelijke crew en mijn Duitse reisgenoten. Wat was het Franse leven heerlijk! Dank aan nicko Cruises voor de uitnodiging.

Prijzen en routes

De Seine Comtesse vaart nog tot en met eind oktober 2021 dit jaar. In 2022 vanaf 19 maart start het schip weer. De 8-daagse cruise is beschikbaar vanaf €599 (last minute), €799 (oktober ’22) en €1149 (hoogseizoen ’22). De rederij biedt ook een landprogramma in de Loire aan van 3 nachten/4 dagen na de 8-daagse cruise. Beschikbaar vanaf €1698 (april ’22) tot €1898 (hoogseizoen).

Ben je ook nieuwsgierig naar een Seine cruise? Lees dan zeker ook:

Boek je cruise van Nicko Cruises bij:

ni Captain Cruise Cruisewinkel   TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *