Huttenoverzicht: Seine Comtesse van Nicko Cruises

Miriam reisde op uitnodiging 8 dagen mee met de Seine Comtesse van Nicko Cruises van Parijs naar Le Havre en terug over de Seine.  In dit deel een huttenoverzicht van de hutten aan boord van dit riviercruiseschip.

De Seine Comtesse heeft 75 hutten voor 150 passagiers. Deze zijn gelegen over 4 dekken. Het schip is in de vaart gekomen in 2001, maar smaakvol geüpdatet in 2018/2019. De hutten hebben nog wel bijvoorbeeld het bureau en badkamer uit deze tijd.

Hutten met Juliette balkon

Op dek 3 zijn de hutten gelegen met een Juliette balkon. Tevens zijn dit ook de meest luxe hutten en dus hoogst geprijsd. De 22 hutten liggen een half dek hoger dan de openbare ruimtes op dit dek: het restaurant achter en de lounge voor.

De hutten zijn wat donkerder ingericht met blauw en donker rood. Bij binnenkomst is een kleine hal met kledingkast en aan de andere zijde de badkamer. Eye catcher van deze kamer is uiteraard het grote venster van bodem tot aan de vloer. Met behulp van een knopje aan de zijkant, gaat het bovenste gedeelte van het raam naar beneden.  Een fijne stoel (helaas maar 1) naast het raam zorgt voor fenomenale uitzichten als je daar zit. Voor de 2e persoon is eventueel een poef beschikbaar.

Het bureaugedeelte omvat 5 lades, een aantal planken achter een deurtje, tv en een airco. De tv biedt alleen Duitstalige zenders aan, een kanaal met veiligheidsinstructies en een kanaal met boegcamera.

De badkamer heeft naast douche, toilet en wasbak ook handzeep en doucheschuim/shampoo.

Overigens zijn de achterste 2 kamers van het 3e dek, aan beide zijden van het schip, iets goedkoper in prijs.

Dek 2

Op het middendek zijn 2 soorten hutten boekbaar: hutten met een schuifraam (van links-rechts) en hutten met een dicht raam. Deze laatsten liggen een half dek hoger, onder de salon. Dit kan voor enige geluidsoverlast zorgen in de avond. Overweeg deze hut alleen als je dit ’s avonds niet erg vindt.

Een betere keuze zijn wellicht de hutten die een schuifraam hebben. Zij zijn een tiental centimeters langer dan de hierboven getoonde hut.

Tip!

Dé verrassing bij het bekijken van de hutten, vond ik nummers 216 en 217. Deze liggen aan het begin van de gang en zijn ruimer dan de andere hutten, maar worden voor dezelfde prijs verkocht.

Dek 1

Op het onderste dek liggen 12 hutten die behoorlijk wat smaller zijn en opklapbare bedden hebben. In de dagopstelling is 1 bed opgeklapt en is het andere bed een bankje. Tijdens mijn reis waren alle hutten bezet, dus daarom hieronder een foto van de rederij.

 

Ben je ook nieuwsgierig naar een Seine cruise? Lees dan zeker ook:

Boek je cruise van Nicko Cruises bij:

ni Captain Cruise Cruisewinkel   TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *