Conclusie: Ga op fietscruise door Nederland!

Velen hebben de afgelopen week kunnen lezen dat ik op fietscruise was door Nederland op uitnodiging van Boat Bike Tours. Ik startte in Amsterdam, fietste vanuit Zaandam naar Alkmaar en vandaar naar Bergen, vanaf Den Helder fietste ik naar Texel en door naar Stavoren, Medemblik, Enkhuizen en Volendam. De Magnifique III voer met ons mee en legde overdag het stuk af, wat wij fietsten 🙂  In dit artikel ga ik in op hoe het was om voor de eerste maal op fietscruise te gaan.

Fietsangst?

Eerlijk gezegd was ik vooraf een beetje huiverig voor de lange fietsafstanden, 30, 40 of 50 km, zou ik dat wel aankunnen? Natuurlijk fiets ik regelmatig, maar dat zijn de kleine stukjes hier nabij; even naar de winkel of familie. De optie om een e-bike te huren, sprak mij dus direct aan! Al jaren fiets ik in de zomervakanties op de Nederlandse eilanden ook op een e-bike, dus ik wist hoe heerlijk dat fietsen is. Mijn e-bike werd iedere dag voor mij klaar gezet op de kade, voor 100% opgeladen zodat ik zeker 60/70 km ermee kon fietsen. De wind zorgde ervoor dat ik die ondersteuning echt nodig had. Uiteindelijk draaiden we er onze hand niet voor om, gerust 55 km te fietsen. Het ging van een leien dakje! Afgezien van wat zadelpijn op de laatste dag (pas) was het goed te doen. Mocht je overigens nog nooit op een e-bike gereden hebben, dan raad ik je aan dit eerst thuis te proberen voordat je een e-bike huurt.

Mijn angst om de afstanden niet aan te kunnen, bleek dus ongegrond. Ik heb heerlijk gefietst en ontzettend genoten van hoe mooi Nederland is, van de kleine dorpen en kronkelige paadjes.

Je weg vinden

Dankzij de knooppunten van het fiets knooppunten netwerk in Nederland, fietste je bovendien gemakkelijk van het ene punt naar het andere punt. Boat Bike Tours gaf elke dag een nieuw A4-tje waarop de knooppunten handig genoteerd stonden. Een enkele keer misten we een paaltje, maar vrij vlot kwam je erachter dat je fout zat omdat er geen nieuwe paaltjes meer kwamen op het volgende kruispunt. Ook de GPS app bood snel uitkomst: je zag direct dat je niet meer op de route zat. Kortom, verdwalen is onmogelijk.  Overigens biedt Boat Bike Tours ook begeleide fietstours aan waarbij je de gehele dag door in een groep rijdt, mocht je niet ‘alleen’ willen rijden.

Het schip

De Magnifique III is een luxe schip met plek voor hoogstens 40 medepassagiers. Het voelt aan als een boetiek hotel op zee; persoonlijke aandacht, service en heerlijk eten. Bovendien zijn de 5 bemanningsleden zeer betrokken bij hun gasten en dat merk je. Geen moeite is teveel.

De inrichting van het schip was picobello in orde: stijlvol en een mooie eigentijdse aankleding. Alle kamers en suites zagen er netjes uit, veel wit voor een ruimtelijke sfeer. De badkamer had een prima grote douche, de Rituals verzorgingsproducten voelden als een cadeautje!

Wat je niet op het schip vindt, is avondentertainment. Daarvoor in de plaats is de bar het middelpunt van het schip, met een kleine lounge voor de drankjes. Hoogtepunt was het achterdek met heerlijk luie kussens aan de zijkanten. Met mooi weer is het nog meer genieten van het bubbelbad op het allerhoogste dek.

Conclusie: een uitstekende service op de stijlvolle Magnifique III.

Internationale groep

De groep tijdens deze reis was een mix van Nederlanders en Duitsers. Een prettig gezelschap dat elkaar steeds meer opzocht na de fietstochten en tijdens de fietstochten. Een zwaai voldeed als je je mede fietsers ergens tegenkwam 🙂

De Magnifique is volledig ingesteld op internationale gasten; vaak Engelstalig of Duitstalig. De informatiemap in de hut miste wel daardoor een Nederlandstalige uitleg. Ook de enquête van Boat Bike Tours op de laatste dag was in het Duits 😉  Uiteraard zijn de knooppunten overzichten zijn wel in het Nederlands.

Hou er dus rekening mee dat deze fietscruises een internationaal karakter hebben. Reisleider Corrie mixte in haar uitleg elke avond wel gemakkelijk tussen het Duits en Nederlands. Mocht je het niet kunnen volgen, dat kon je bij vragen altijd bij haar terecht.

Nog eens?

Jazeker! Ik zou deze cruise zo nog eens doen. De combinatie van dit schip, service aan boord en uitstekende bemanning gaven een zorgeloze week. Het enige wat je zelf hoeft te doen is fietsen 🙂

Ben je ook nieuwsgierig naar deze prachtige fietcruise door Nederland? Lees dan zeker verder:

 

Ben je ook nieuwsgierig naar zo'n mooie fietscruise? Bekijk ze bij:

Boat Bike Tours  

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *