Scheepsportret: Op fietscruise met de Magnifique III

Miriam vaart mee op de Magnifique III met een fietscruise van Boat Bike Tours. Zij start in Amsterdam, fietst vanuit Zaandam naar Alkmaar, Bergen, Texel en door naar Stavoren, Medemblik, Enkhuizen en Volendam. In de serie artikelen over deze fietscruise, ditmaal een scheepsportret van het varende hotel, de Magnifique III.

Ben je ook nieuwsgierig naar deze prachtige fietcruise door Nederland? Lees dan zeker verder:

Magnifique

De Magnifique III is een vrachtschip uit 1960 en werd drie jaar geleden geheel omgebouwd tot een prachtig hotelschip met karakter. Aan boord is plek voor maximaal 40 passagiers en 5 personeelsleden. Het schip is in uitstekende conditie en dat zie je!

Restaurantgedeelte

Het restaurantgedeelte omvat vier grote sfeervolle tafels met daarbij een buffet. Gasten kunnen hier zelf ontbijt pakken (in coronatijd wordt het uitgeserveerd) en koffie/thee. Het diner vindt in coronatijd op gepaste afstand van elkaar plaats. Omdat er slechts 16 gasten zijn, past het precies. Bij meer personen zal het diner in twee zittingen worden opgedeeld.

Lounge

De lounge is de plek waar je gedurende de hele dag door even kunt zitten en napraten. De bar, toepasselijk een sloep, biedt je allerlei drankjes, van lokale bieren waar het schip langs vaart tot softdrinks en wijnen van kleine chateaus. In de namiddag zijn er na de fietstocht lekkernijen en een hapje voor bij het drankje.

Buiten

Voor een drankje in de zon na een dag fietsen ga je naar het achterdek; een heerlijke plek om een koffie te drinken, te loungen of ’s avonds met kaarslicht na te praten.

Een bubbelbad met ligbedden ligt op het hoogste dek. Neem gerust een warm bubbelbad na een fietstocht, want je mag er altijd in!

Hutten onderdek

Met haar 67 meter lengte en 7.2 meter breedte is er meer dan genoeg ruimte voor 14 passagiershutten en 2 éénpersoonshutten beneden en 5 suites op het hoofddek. Op het benedendek hebben alle hutten twee patrijspoorten. Deze kunnen niet open, want anders zou het water naar binnen kunnen stromen 😉  De tweepersoonshutten zijn sfeervol ingericht, veel stijlvol wit en hout. Ze hebben een airco/verwarming, aparte luchtventilatie, tv en een badkamer met ruime douche inclusief föhn. Verder staat er een houten kistje met handige accessoires zoals een naaisetje en douchekapje.

Hieronder zie je de tweepersoonshutten (12m2): de bedden zijn eenpersoons en kunnen op verzoek bij elkaar geschoven worden, net als bij de suites. Een derde bed is beschikbaar in één van de tweepersoonshutten. Dit is een uitklapbed voor een kind tot 16 jaar.

In de kast is een klein hanggedeelte, zijn er legplanken en een kluisje. In deze kast vind je ook de reddingsvesten en de fietstassen voor je fietstocht!

De verrassing van de dag vind ik de heerlijke Rituals producten in de badkamer, een handzeep, shampoo/douchegel en conditioner. Genieten!

Hutten bovendek – suites

De suites liggen op het bovendek, op dezelfde hoogte als het restaurantgedeelte lounge en buitenterras. De Magnifique III heeft vijf suites die allemaal een frans balkon met schuifdeur hebben. Ze zijn afgezien van de grootte, qua kleuren identiek aan de tweepersoonshutten. Extra is een zitje, twee stoelen en een tafeltje. Hieronder zie je een opstelling met twee losse bedden en twee bedden naast elkaar.

De badkamer heeft net wat meer sierlijke tegeltjes en iets andere achterwanden dan de reguliere hutten op het dek eronder. Ook staan hier de heerlijke Rituals producten tot je beschikking.

Video’s

Uiteraard mochten we een aantal prachtige video’s maken. Deze gaan de komende tijd live 🙂 en vind je hier terug.

Ben je ook nieuwsgierig naar deze prachtige fietcruise door Nederland? Lees dan zeker verder:

 

Ben je ook nieuwsgierig naar zo'n mooie fietscruise? Bekijk ze bij:

Boat Bike Tours  

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *