Reportage: Gloednieuwe Annika van Phoenix Reisen biedt ruimte en luxe

Miriam cruiste recent drie dagen mee op de gloednieuwe Annika van Phoenix Reisen. Het riviercruiseschip is gebouwd door eigenaar Scylla die véle schepen in de vloot heeft, zo ook bijvoorbeeld de Alina, Alena en de nieuwe Annika. In de serie artikelen over deze cruise als eerste een tour over het schip middels een fotoreportage.

Nieuw!

De Annika maakte, toen ik mee cruiste, pas haar tweede reis! Het schip werd in 2020 al opgeleverd, maar vanwege de COVID-19 pandemie kon ze pas dit jaar ingezet worden. De doopmoeder Barbara Weyden, die al bijna 40 jaar voor Phoenix Reisen werkt, gaf het schip op 5 juli 2021 over aan de kapiteins Hermann Schuster en Marco van Gent. Daarna vertrok de Annika direct met gasten voor de eerste reis.
Ik rook dus nog de heerlijk nieuwe vloerbedekking in de kamer en uiteraard zag het schip er spik en span uit. De Annika is een premium klasse *****schip en daarnaar was ik zeker benieuwd. Wat zou de luxe aan boord zijn van dit schip?

Smaakvol ingerichte hutten

Met haar 135 meter lengte heeft de Annika 90 hutten van minimaal 17 m2 (ruim!) aan boord voor in totaal 180 passagiers. Dit is een gemoedelijk en overzichtelijk aantal passagiers. De hutten liggen verspreid over drie dekken, waarvan de bovenste 2 dekken de (74) hutten over een Frans Balkon beschikken. Deze bestaat uit drie schuifpanelen waarvan er 2 geheel opzij geschoven kunnen worden. Heerlijk bij het varen! De Annika heeft 8 suites op deze dekken.

Het onderste dek heeft kamers met aan de bovenkant twee ramen die niet open kunnen, en ja, dat is om te voorkomen dat er water naar binnen stroomt.

 

Sfeervolle inrichting

Mijn kamer (317) lag op het hoofddek, het Orion dek, halverwege de gang en dichtbij de trap naar het zonnedek. Wat ik persoonlijk echt heerlijk vond! Je staat vanaf deze kamer zo op het zonnedek. De erg ruime kamer is ingericht in de moderne kleuren blauw en lila. Donkerhout en goudkleurige elementen omlijsten het geheel. Werkelijk een prachtige kamer!

Onder het bed kan je fijn je koffer kwijt! Naast het bed staan aan weerszijden ladekastjes, met op één een wekkerradio dat ook functioneert als draadloze oplader voor je telefoon. Je legt hem erop en je telefoon wordt opgeladen.

Aan de overzijde van het bed staat een indrukwekkende kastenwand met o.a kluisje, nespresso apparaat en koelkast. Voor je kleding zijn er een ruime hang- en legkasten. Bij het bureau vind je een poef, twee lades, 2 usb aansluitingen en stopcontacten. Bovendien kan je hier het luidsprekersysteem aan of uit of harder/zachter zetten. In de kast vind je bovendien ook een badjas om te gebruiken aan boord.

De eerste 6 capsules voor de Nespresso koffiemachine liggen in de la om te gebruiken, de volgende capsules kosten €1,20 per stuk. De minibar wordt overigens op verzoek gevuld en betaal je naar gebruik van de daarin gezette drankjes. Een fles water staat wel standaard klaar, en betaal je per fles. Het water in de kamer is overigens wel drinkbaar, maar wordt afgeraden door Phoenix.

De badkamer is erg ruim en omvat een design wasbak, toilet en grote douche mét regendouche. De Rituals producten maken het tot een kleine Spa 😉 Bovendien zijn er ook een make-up spiegel en diverse toiletartikelen.

Suites

De Annika heeft op de twee bovenste hut-dekken 8 suites, twee aan het begin van de gang en 2 aan het einde van de gang. De suites zijn uiteraard wat groter dan de reguliere hutten, maar niet heel veel ruimer. De opstelling van het bed is richting het raam, zodat je ’s morgens vanuit je bed een prachtig uitzicht hebt. Hieronder zie je suite 336, aan het einde van de gang.

De kastenwand is verder gelijk aan de andere kamers met ook een kluisje, leg- en hangkasten, koelkast en Nespresso machine.

De badkamer heeft een andere indeling dan de reguliere kamers:

Hieronder zie je een video van de hutten:

 

Lounge

Op de Annika kom je binnen in een ruime hal. Je vindt hier de receptie, winkeltje en desk van de cruisedirector, op mijn reis zelfs 2 cruisedirectors! Vanwege COVID-19 heeft Phoenix Reisen nog niet alle zeecruiseschepen ingezet en zijn dus niet alle cruisedirectors aan het werk. Om de riviercruises in goede banen te leiden, met extra werkzaamheden vanwege de gezondheidscontroles (metingen), heeft Phoenix Reisen op de Annika daarom twee cruisedirectors, Manuela en Carola.

In de hal is bovendien een lift aanwezig die alle binnendekken met elkaar verbindt. Deze gaat dus niet naar het zonnedek.

In de lounge kan je overdag een drankje bestellen (niet in de prijs inbegrepen), wordt een bouillon (wel inclusief) geserveerd aan het einde van de ochtend en staat rond 4 uur Kaffee und Kuchen (inclusief) voor alle gasten klaar.

De mooiste plek is vooraan in de lounge, bij de bar, waar je een prachtig uitzicht hebt bij het varen.

Restaurants

Het hoofdrestaurant Vier Jahreszeiten (Vier jaargetijden) bevindt zich op het onderste dek. Vanwege de COVID-19 pandemie werden het ontbijt, lunch en diner uitgeserveerd. Je zit in het restaurant altijd op dezelfde plek.

Het tweede restaurant is het Lido-restaurant op dek 3 aan de achterkant; een klein restaurant met showcooking. Tijdens mijn cruise was dit restaurant gesloten.

Buitendekken

Tot slot neem ik je mee over de buitendekken: te vinden bij de lounge en het zonnedek. Op het zonnedek vind je bij het varen de beste en mooiste uitzichten. Je kunt zelfs genieten van een warm zwembadje.

Aan de voorkant van het schip zijn loungebanken en andere heerlijke plekjes om te zitten.

Roken mag overigens alleen op de buitendekken, buitenom bij de lounge staan bijvoorbeeld een aantal zitjes.

En een gouden tip: aan de achterkant van het schip, 1 verdieping lager, is een klein buitendek waar je ook heerlijk rustig kunt zitten. Deze zit bij het Lido-restaurant en is vrij toegankelijk.

 

 

Ben je nieuwsgierig naar deze Annika cruise? Lees dan zeker verder:

Vraag een offerte aan bij:

Captain Cruise  

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *