Reportage: Met de Magnifique III op fietscruise (dag 1)

Miriam vaart mee op de Magnifique III met een fietscruise van de Nederlandse reisorganisatie Boat Bike Tours. Zij start in Amsterdam, fietst vanuit Zaandam naar Alkmaar, Bergen, Texel en door naar Stavoren, Medemblik, Enkhuizen en Volendam. De Magnifique III vaart met ons mee als drijvend hotel.

Inscheping

De prachtige Magnifique III ligt voor ons klaar in Amsterdam, aan de Veemkade. Dat is net even de brug onderdoor bij de Amsterdamse cruiseterminal. Een plekje aan de kade met langszij grote appartementsgebouwen en oude pakhuizen. We, ik zelf en een reisgenoot, zijn vanaf 2 uur welkom en uiteraard zorgen dat we er dan al zijn om zoveel mogelijk te genieten van deze week!

 

Corrie, de reisleider, verwelkomt ons op het zonnige achterdek. Snel krijgen we wat verfrissing terwijl we ondertussen een gezondheidsformulier invullen. Een verplichte vaccinatie hoeft niet bij Boat Bike Tours, wél een aantal andere maatregelen. Denk aan het afstand houden en vaak je handen wassen. En nee, een mondkapje hoeft ook niet meer!

 

Corrie laat ons vervolgens onze hut zien, nummer 12 op het onderdek. We zijn blij verrast! Een sfeervolle kamer met twee patrijspoorten, een mooi badkamertje, airco en tv. De patrijspoorten kunnen niet open, maar frisse lucht wordt door de kamer heen geblazen door de ventilatie.

Achterdek

Op het achterdek is het inmiddels wat drukker aan het worden en na een kleine rondgang verkennen we de buurt waarin we liggen; aan de overkant op Java-eiland liggen grote appartementsgebouwen en is op het water altijd wat te zien. De Magnifique is momenteel één van de weinige riviercruise schepen, verderop ligt een enkel schip bij de Ruyterkade met passagiers. Je merkt goed dat het riviercruisen nog verder moet opstarten. Boat Bike Tours startte op 12 juni met haar eerste cruises. De reis die wij nu maken is de tweede van de Magnifique III.

Na een drankje in de lounge en uitpakken, nemen we plek op het achterdek. Alle passagiers, behalve 2 verlate passagiers, zijn inmiddels gearriveerd. Schipper Chris besluit om kwart over zes toch te gaan varen, naar Zaandam, ondanks dat de verlate passagiers er niet zijn. Anders komen we achter op het programma. Ze kunnen altijd nog in Zaandam aan boord. Voordat we echt gaan varen, stelt het personeel zich aan ons voor in de zon: schipper Chris met meer dan 20 jaar vaarervaring, hoofdgastvrouw Ingeborg en gastvrouw Annika, matroos Thomas, kok Rutger en reisleider Corrie. Uiteraard worden de Coronamaatregelen en veiligheidsmaatregelen uitgelegd.

Op naar Zaandam!

Met 16 gasten, waarvan 4 Nederlanders en 12 Duitsers, én 5 personeelsleden gaan we op weg naar Zaandam. Omdat het mooi weer is, verzamelt vrijwel iedereen zich op het bovenste dek. Daar bevinden zich ligbedden, een bubbelbad en talloze zitjes. We krijgen ons voorgerecht boven op dit dek in de zon. Daarna verhuizen we naar het restaurant waar we op gepaste afstand van elkaar zitten. Ondertussen vaart Chris verder en kijken we op van de bedrijvigheid langs het water.

Rutger kookt elke dag een vast driegangen menu voor zijn gasten. Mocht je allergisch zijn voor iets, dan maakt Rutger een alternatief. Het diner wordt geheel uitgeserveerd en de gastvrouwen dragen daarbij een mondkapje, omdat de anderhalve meter niet gewaarborgd kan worden voor hen. Een drankje zoals koffie en thee, mag je altijd zelf pakken uit één van de 2 automaten. Water is volop verkrijgbaar in kannen. Wil je een softdrink of iets alcoholisch? Dan wordt dat verrekend aan het einde van de week.

Net voor een grote regenbui uit, arriveren we in Zaandam. Een mooi plekje net buiten het centrum, is voor ons vrijgehouden. Matroos Thomas zorgt ervoor dat de trossen goed liggen, de electriciteit wordt aangesloten en we met een gerust hart de nacht hier kunnen doorbrengen. Wij pakken nog even een drankje en kletsen wat met andere passagiers. Het personeel doet hetzelfde en gezamenlijk genieten we na van deze eerste dag. Morgen gaan we fietsen!

P.S. De twee passagiers zijn niet meer komen opdagen in Zaandam.

Ben je ook nieuwsgierig naar deze prachtige fietcruise door Nederland? Lees dan zeker verder:

 

Ben je ook nieuwsgierig naar zo'n mooie fietscruise? Bekijk ze bij:

Boat Bike Tours  

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *