Reportage: TUI riviercruise met Dutch Grace smaakt naar meer (afscheid)

Miriam reisde op uitnodiging van TUI mee op riviercruiseschip Dutch Grace vanuit Arnhem over de Rijn. In één week ging de reis naar pittoreske dorpjes zoals Andernach, Boppard en Rüdesheim, maar ook de grote steden Keulen, Mainz en Düsseldorf. Reis je mee? In dit laatste deel de dag in Düsseldorf en het afscheid in Arnhem.

Vroeg weg

Het was het meest vroege vertrek deze nacht van de afgelopen week. Om 03:00 uur vannacht moest ieder weer aan boord zijn 😉 omdat de Dutch Grace van Boppard ging vertrekken. Het schip moest een behoorlijke afstand afleggen naar Düsseldorf.

Düsseldorf is de laatste bestemming voor de aankomst in Arnhem: we arriveren rond het middageten, waarna de trossen vast worden gemaakt op een hardstromende Rijn.

Ik vermaak me met een wandeling naar de Medienhafen: een gebied met de Rheinturm en moderne architectuur van grootse architecten. Met een ijsje in de hand, het is heerlijk weer, loop ik naar de binnenstad, langs de Königsallee – waar je prima kunt winkelen – en diverse parken weer terug naar het schip!

Bijna denk ik erover om nog even in het verwarmde zwembad te gaan op het zonnedek, het is namelijk zulk lekker weer geworden. Qua tijd – er komt een gezamenlijk afscheid aan in de lounge – past het net niet.

Ik loop maar even naar de bar voor een drankje, en ik raak gezellig aan de praat.

Feestelijke afscheidsavond

Na een week vol avonturen op de Rijn met Dutch Grace hebben we deze avond de afscheidsavond aan boord. We beginnen de avond met een feestelijke cocktail waarbij alle medewerkers zich nog eenmaal laten zien.

Altijd mooi om dan alle bekende gezichten voorbij te zien komen 🙂 Aansluitend kunnen we plaatsnemen in het restaurant voor een vijfgangendiner, met als afsluiting de Baked Alaska die met muziek en vuurwerk wordt binnengebracht. Het is genieten deze avond!

In de lounge drink ik nog gezellig wat met alle nieuwe vrienden, waaronder de TUI dames Susan en Ilse. Proost! Ik hoop jullie allen nog eens te ontmoeten!

Arnhem

Terug in Arnhem arriveren we aan de Nieuwe Kade, en jahoor, daar staat inderdaad mijn auto nog. Alleen een beetje stof van de laatste week. Na het ontbijt worden de koffers aan de kade gezet en gaan we voor 9 uur van boord. Zodat medewerkers het schip weer spik en span kunnen maken voor de nieuwe passagiers.

Bedankt!

Bedankt aan alle kapiteins van Dutch Grace, al het personeel aan boord, TUI reisleiding én medepassagiers voor deze prachtige en gezellige riviercruise. Dank voor de service, de sfeer aan boord en dat alles zeer goed verzorgd was!

Ben je nieuwsgierig naar deze Rijncruise? Lees dan zeker ook:

Bekijk hieronder een aantal mooie cruises van Dutch Grace!
Helaas, geen resultaat. Kom snel een keertje terug.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *