Een hond mee op riviercruise? Kan dat?

Wil je je hond graag meenemen op een riviercruise? Bij de Duitse reisorganisator 1-AVista Reisen zijn elk jaar riviercruises boekbaar waarbij de hond meegenomen mag worden. Ook voor dit jaar staan weer 6 cruises op het programma.

Op het schip MS Normandie,  MS Junker Jorg en Dutch Grace zijn honden meer dan welkom aan boord tijdens vijf cruises. Wij waren eerder mee op de Dutch Grace, zonder hond, en hier kun je alles lezen over dit schip.

Op alle riviercruiseschepen zijn faciliteiten aangepast op de honden. Zo is op het zonnedek een (nood)hondengrasveld aanwezig. De reizen gaan vanaf Keulen over de Rijn richting ons eigen land, maar ook biedt 1Avista een 8-daagse cruise op de Moezel aan.

Er zijn wel wat voorwaarden verbonden aan deze rivier cruises; zo mag de hond niet hoger zijn dan 50 cm (schofthoogte) en zijn bepaalde hondenrassen niet toegelaten – volgens Duitse wetgeving. Per hut is één hond toegelaten of twee, wanneer de hondjes kleiner zijn dan 30 cm schofthoogte. Andere voorwaarden lees je na bij 1AVista.

 
De reizen van 2024:

Een all-inclusive hond riviercruise is al beschikbaar vanaf 8 dagen vanaf 999 euro bij 1Avista Reisen (klik hier voor meer info).

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

6 gedachten over “Een hond mee op riviercruise? Kan dat?

 • Ik wil graag een riviercruise maken samen met mijn hondje van 4 kg. Mijn hondje is gewend om te reizen heeft al meerdere boottochten en zelfs een vliegreis meegemaakt zonder enkel probleem.

  Is dit in de komende maanden nog mogelijk?

  Beantwoorden
 • Hallo , kan ik meer info krijgen ivm hondjes mee op cruise , en welke rederij en bestemming en prijs .. mvg de Vries soraya

  Beantwoorden
  • Dank voor je vraag en bezoek aan Riviercruisereiziger!

   Helaas kan je deze cruises, zover wij weten, niet bij de grote Nederlandse cruisespecialisten boeken. Alleen rechtstreeks bij de rederij in Duitsland: 1Avista Reisen -> https://www.1avista.de/flusskreuzfahrten/hund/. Daar vind je ook alle routes en prijzen.

   Hartelijke groet,
   Miriam

   Beantwoorden
 • Beste,
  Ik ben alleenstaande en heb een dwergpoedel.
  Is er mogelijkheid voor een cruise met hondje?
  Vriendelijke groeten
  Ann Van coninckxloey

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *