Op niveau dineren op AmaWaterways’ AmaMagna

Het antwoord daarop is vrij simpel: bij AmaWaterways zijn alle restaurants, en óók de specialiteitenrestaurants aan boord van de AmaMagna inclusief in de cruiseprijs. Dit betekent dat je heerlijk kunt dineren in het hoofdrestaurant of in één van de drie specialiteitenrestaurants kunt aanschuiven. Reserveren voor de laatste drie is wel een vereiste. Bovendien zijn de wijnen, en drankjes zoals bier en softdrinks allemaal inbegrepen bij de maaltijden.

Miriam reisde een week mee op uitnodiging van AmaWaterways met de AmaMagna over de Donau. De cruise ging in 8 dagen stroomopwaarts vanaf Roemenië door Bulgarije, Servië en Hongarije. De havens die aangedaan worden zijn: Ruse en Vidin in Bulgarije, Golibac, Belgrado en Novi Sad in Servië, Mohács en Boedapest in Hongarije. In dit deel lees je over alle culinaire hoogtepunten aan boord voor het ontbijt, lunch en diner.

Wat is inclusief?

In het hoofdrestaurant en in specialiteitenrestaurant Al Fresco kan je ontbijten. Beide bieden dezelfde a la carte mogelijkheden, waaronder de dagelijkse Wellness bowl en warme lekkernijen zoals eiergerechten. Ook kun je in beide restaurants lunchen, met in Al Fresco een iets minder uitgebreide kaart. Tijdens dinertijd kun je in alle restaurants terecht.

We gaan ze allemaal even bezoeken 🙂

Chef’s Table

De Chef’s Table is één van de drie specialiteitenrestaurants waar je terecht kunt voor een diner. De ruimte is mooi intiem ingericht en biedt tafels voor zo’n drie/vier personen of meer.

Voordat je naar het restaurant komt, ontvang je in je hut alvast het menu en een bevestiging van je komst. (Tip! Neem dit menu mee, want een menukaart ontvang je niet meer.) Het diner bestaat uit zeven gangen met achtereenvolgens:

Al Fresco

De lounge op AmaMagna bevindt zich in tegenstelling tot de ‘reguliere’ riviercruiseschepen niet geheel aan de voorzijde van het schip. Daar ligt namelijk restaurant Al Fresco met het beste uitzicht van alle restaurants. Het restaurant is een beetje een vreemde eend in de bijt: het is een zeer licht restaurant met een buitenterras waar je gedurende de dag een licht ontbijt, lunch en daarnaast altijd wat vindt zoals koekjes, water, ijsthee etc. Het werd mijn favoriete plek aan boord, om te genieten van het uitzicht tijdens het varen en de kleinschaligheid van het restaurant.

Tijdens het ontbijt staat er een klein buffet klaar en kan je van de kaart wat uitkiezen.

Bij de lunch gaat alles via de kaart:

Het diner bij Al Fresco bestond uit: rabarber met geitenkaas / zeebrasem met chimichurri / pompoensoep met granaatappelpitjes / granita van sinaasappel, rode bietjes en gember / Sirloin biefstukje in een kruidenkorstje, amandelcouscous, en diverse groenten / gepocheerde peer met pistache ijs.

In Al Fresco wordt ook elke avond een midnight snack geserveerd, zo rond half 11:

Jimmy’s

AmaWaterways opende op de AmaMagna het allereerste restaurant Jimmy’s voor je. Wijlen Jimmy Murphy was één van de oprichters en dit restaurant eert zijn naam. Je eet er aan lange tafels, met elkaar. Aan tafel worden grote schotels opgediend die ervoor zijn gemaakt om met elkaar te delen.

Hier zie je een impressie van de verschillende gerechten:

Main Dining

Het hoofdrestaurant is het casual restaurant waar je voor ontbijt, lunch en diner kunt binnenlopen. Het restaurant heeft veel plek, met tafels voor 2 personen, 4, 6 of meer. In het midden van het restaurant bevindt zich het buffet. Het fijne van AmaWaterways is dat je geen vaste tafelindeling hebt. Je kunt daardoor zitten waar je wilt, met wie je wilt en ook op welk tijdstip.

Het ontbijt omvat veel verse producten. Je kunt bovendien van de kaart een aantal gerechten bestellen, denk aan diverse eiergerechten, een angus steak, een avocado ei gerechtje, gerookte zalm bagel, versgebakken wafels met fruit, een dagelijks andere wellnessbowl (aanrader!), of een havermout.

De lunch in de Main Dining wordt van de kaart geserveerd. Erg leuk zijn de antipasti, die standaard op je tafel neergezet worden op houten plankjes. Om te smullen zo lekker! Je kunt van de kaart veel bestellen, zoals een soep, salade, warm gerecht, een sandwich van de dag, en uiteraard desserts.

Het diner in Main Dining start zo rond 19:00 of 19:30, waarbij je uiteraard ook iets later kunt aanschuiven. Je kunt kiezen van de kaart, met bovendien een Chef’s Recommendation menu. Op het menu staan bovendien ook een klein aantal gerechten die elke dag beschikbaar zijn.

Benieuwd naar dit prachtige schip en de Donau? Lees meer:

Boek je cruise over de Donau - vanaf €3.140 - bij:

Captain Cruise Zeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *