Nieuwe Amadeus Riva gedoopt in Keulen

Keulen was afgelopen week het decor voor de doop van het nieuwe riviercruiseschip van Lüftner Cruises, de Amadeus Riva.

Het nieuwe, innovatieve en milieuvriendelijke cruiseschip van de Amadeus-vloot ging op 20 mei 2023 in de vaart. Met de bouw van dit 135 meter lange schip zet de traditionele Oostenrijkse cruisemaatschappij opnieuw nieuwe standaarden voor luxe riviercruises. Met 5-sterren reiscomfort en geavanceerde technologieën voor milieubescherming. Het schip vaart zowel op de Donau en de Rijn als in Nederland en België.

Hoog niveau van luxe en comfort

De Amadeus Riva biedt gasten de keuze uit 12 suites met balkons en 67 buitenhutten; over drie dekken die grotendeels zijn voorzien van inschuifbare panoramische ramen. De nieuwbouw heeft royaal ontworpen openbare ruimtes, evenals luxe buitenruimtes. Gasten kunnen zich verheugen op het elegante Panorama-Restaurant, de intieme eetlounge, de Panorama-Bar met dansvloer, het klassieke “Café Vienna”, de openluchtbar “River Terrace” op de boeg van het schip, de wellnessruimte met massage, kapsalon en fitnesscentrum, evenals het ruime zonnedek met relaxte lounge- en eethoek.

“Met de AMADEUS Riva zetten we onze 40-jarige traditie van uitmuntendheid voort door een eigentijds antwoord te bieden op de sterke wereldwijde vraag naar premium riviercruises. Dit omvat moderne elegantie en luxueus comfort, evenals innovatieve en baanbrekende normen op het gebied van milieubescherming en scheepstechnologie”, legt Martina Lueftner, oprichter en directeur van Lueftner Cruises, uit.

Milieuvriendelijk reizen

De Amadeus Riva bevat de allernieuwste technologieën op het gebied van duurzaam reizen, vergelijkbaar met die van de  Amadeus Cara. De state-of-the-art scheepsmotor maakt niet alleen een zeer efficiënt energiebeheer mogelijk, maar vermindert ook de CO2-uitstoot aanzienlijk. In het voorjaar van 2023 ontving de AMADEUS-vloot ook de prestigieuze Green Award voor haar versterkte duurzaamheidsstrategie, die de hoge veiligheids- en milieunormen aan boord erkent. Het nieuw ontwikkelde luchtfiltratiesysteem van het schip met tweetrapszuivering, dat aerosolen die mogelijk virusdeeltjes bevatten uit binnenruimten verwijdert, is even innovatief als modern.

Ontspannen reizen

Vanaf het voorjaar van 2023 kunnen gasten kiezen uit verschillende routes om het beste van Europa te ontdekken aan boord van het nieuwe schip. Ze zal gasten vervoeren van de stad Passau naar de prachtige stad Boedapest. De 9-daagse cruise van 1.200 mijl langs de Donau brengt gasten ondertussen van Wenen naar Boekarest (of vice versa): een ontdekkingsreis door zeven landen inclusief een bezoek aan de Donaudelta.

Miriam bezocht eerder een ander schip van deze rederij, de Amadeus Silver III: lees hier hoe dit was.

 

Je boekt deze cruises bij:
Cruise Travel Cruisewinkel Zeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *