Klassiek cruisen met Amadeus Silver III: binnenkijken op het schip

Miriam op Scenic Amber

Miriam bezocht in Boedapest een groot aantal riviercruiseschepen waaronder Amadeus Silver III, een luxe 5 sterren schip van Lüftner Cruises.  Hoe ziet dit schip eruit en welke hutten zijn aan boord? Lees snel verder!

De Amadeus Silver III is een vijfsterren luxe schip uit 2016 van rederij Lüftner Cruises. Aan boord zijn 72 hutten en 12 suites voor 168 passagiers. Met haar 135 meter lengte en 11,4 meter breed heeft ze een normale grootte.

Aan boord zijn alle maaltijden inclusief, is er 24 uur per dag een koffie/thee buffet aanwezig, ontvang je elke dag water in je hut én is de wifi inclusief in de prijs.

Ontvangst

Via het atrium bereik je alle drie binnendekken. Het schip heeft een klassieke uitstraling met veel warme aardekleuren en accentkleuren zoals geel, goud en oranje.  In het atrium vind je zoals gebruikelijk op veel schepen, de receptie en een klein winkeltje.

Bovendien kan je hier de lift pakken naar alle binnendekken. De trap is verrassend anders en zorgt voor veel hoogte. In Café Vienna kan je even rustig een koffie/thee pakken met wat lekkers. Ook op het middelste dek vind je een koffie/thee automaat en een zithoek.

 

Lounge

De Lounge is erg ruim en heeft veel aardse kleuren in haar inrichting met de accentkleuren. Aan de voorkant ligt een buitenterras, het River Terrace. Bekijk de video onderaan het artikel hoe de lounge eruit ziet!

In de Amadeus Club dat aan de achterkant van het schip ligt, kan je rustig wat drinken en genieten van het landschap om je heen door de ramen.

Restaurants

Het hoofdrestaurant bevindt zich op dek 2 vooraan. Erg mooi is de zithoek vooraan met gele zetels. Het restaurant heeft ronde tafels en rechthoekige tafels.

Ontspanning

Aan boord is een massageruimte, kapsalon en fitness aanwezig.

 

Het zonnedek blinkt uit in rust. Je vindt er zitjes, shuffleboard en een schaakspel.

Hutten

Aan boord bevinden zich op het hoogste binnendek 12 suites (26,4 m2)met echte balkons waar je even kunt plaatsnemen. Het is niet echt een ruim balkon, maar binnen heb je veel ruimte, zoals een walk-in kledingkast en een ruime hoek-zitbank.

 

De andere hutten zijn kleiner qua oppervlakte (17,5 m2)en hebben geen balkon, maar een panoramavenster wat voor de helft naar beneden geschoven kan worden. In de hut heb je eveneens een mooie badkamer en een iets kleinere inloopkast.

 

Op het onderste dek hebben de hutten ramen aan de bovenkant (kunnen niet open) en een andere indeling. Deze zijn 16 m2.

In onderstaande video zie je nog wat meer beelden van het schip:

 

Conclusie

Amadeus Silver III is een klassiek schip dat er zeer mooi ingericht uit ziet. Doordat ik een scheepsbezoek deed, kan ik de service uiteraard niet beoordelen, maar dit lijkt op een hoog niveau te liggen. Een cruise bij op dit schip betekent onbezorgd cruisen met veel inclusief, zoals tafeldranken, koffie/thee 24 uur per dag en inclusief wifi. Ook is het gebruik van de fitness inclusief.

Prijzen bij Lüftner Cruises: Voor een week cruisen betaal je (vanaf) €1351 inclusief tafeldranken, koffie/thee en wifi.

Cruises met de Amadeus Silver III boek je bij:
Cruise Travel Cruisewinkel Zeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *