Cruise Port Amsterdam zet steigermanagers in voor riviercruiseschepen

Vanaf 1 april zet Cruise Port Amsterdam drie steigermanagers in die, tijdens het riviercruise seizoen, toezicht houden op de riviercruise steigers, met name de drukke Ruijterkade Oost en West. De steigermanagers hebben allemaal een achtergrond in de haven, binnenvaart of zeevaart. Ze houden toezicht op bijvoorbeeld de veiligheid, zorgen voor afstemming tussen de rederijen, Cruise Port Amsterdam en andere belanghebbenden. Tjeerd Schoute, Peter Bakker en Jan de Jong zijn de steigermanagers die gestart zijn.

Allen zijn havenbeamten geweest, zoals Peter Bakker: “Vorig jaar ben ik met pensioen gegaan nadat ik ruim 30 jaar gewerkt heb bij Haven Amsterdam. Het grootste deel van deze tijd heb ik gewerkt als Havenbeambte aan boord van de Havendienst vaartuigen. Daar bestonden de werkzaamheden uit het houden van toezicht op de scheepvaart en het regelen van het scheepvaartverkeer. Tevens ben ik een aantal jaren toezichthouder, International Port en Ships Security (ISPS), geweest in deze functie heb ik toezicht gehouden op de naleving van de Port Facility Security plannen van de havenbedrijven in het Noordzeekanaal gebied. Voordat ik bij Haven Amsterdam ben gaan werken heb ik in verschillende functies gevaren op de Rijn en binnenvaart en korte tijd op de kustvaart”.

Op de steiger

De steigermanagers van Amsterdam zullen zichtbaar zijn voor de schepen en bemanning aan de Ruijterkade Oost en West. Deze kades zijn gelegen dichtbij het Centraal Station van Amsterdam.

Jan de Jong:”Het individuele contact met de bemanningen van de schepen spreken mij zeer aan, bij eventuele problemen zijn de lijnen kort en kunnen deze snel opgelost worden. Waar ik naar uitkijk in dit seizoen is dat de rederijen tevreden zijn met hun afmeerplekken, en dat wij als steigermanagers met een directe communicatielijn een meerwaarde hebben kunnen geven met de individuele contacten.”

Bij aankomst van een schip wordt altijd even kennisgemaakt met de kapitein: “Het welkom praatje met de kapitein van de riviercruiseschepen is vaak plezierig en wordt op prijs gesteld. Dit komt mede door het feit dat wij steigermanagers zelf gevaren hebben en je dan direct wederzijds respect voelt waardoor je vaak direct eventuele problemen van de kapitein bespreekbaar kunt maken ook binnen de eigen organisatie.”, aldus Tjeerd Schoute.

De steigermanagers van Amsterdam zullen alleen tijdens het rivercruise seizoen aanwezig zijn.

Bekijk met welke cruises je uit Amsterdam kunt vertrekken:
Helaas, geen resultaat. Kom snel een keertje terug.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *