Keulen

Cruise Aanlegplaats in Keulen

Riviercruiseschepen meren aan op de Rijn in het midden van de stad Keulen. De stad Keulen is heel erg populair voor een cruise en riviercruiseschepen liggen over een lengte van een kilometer aan beide zijden van de rivier. Er zijn diverse bruggen waar je overheen kunt. Keulen is een must-see bestemming op Rijn cruises. Je kunt hier in/uitstappen voor talloze cruises naar het noorden of het zuiden, ook richting de Moezel.

Hoe bereik je Keulen?

Keulen

Wanneer je in gaat schepen in Keulen, raad ik je eigenlijk aan om met de trein naar Keulen te gaan! Dit is de perfecte manier om midden in de stad en dichtbij de cruiseschepen te geraken. Vanaf Keulen Hauptbahnhof ben je in tien minuten bij de rivier. Het kan wel voorkomen dat je nog een eindje verder de rivier op of af moet lopen om bij de juiste aanlegplaats te geraken, want er liggen nu eenmaal veel riviercruiseschepen in Keulen.

Afstand naar het centrum

De beste kant van de rivier is de centrumzijde, aan de kant van de Keulse Dom en onder andere het station. De beste plekken om te liggen met je riviercruiseschip zijn zo ongeveer tussen het station en het chocolade museum, aan de stadskant.

Wat is er te zien in Keulen?

Je kunt werkelijk alle kanten op in Keulen. Het centrum van Keulen is bezaaid met de grootste winkelketens van Duitsland. Cultuurliefhebbers bezoeken de Keulse Dom. Foodies gaan naar het chocolademuseum aan de kade. Vooral met de kersttijd zijn de kerstmarken van Keulen beroemd; er zijn er wel meer dan 5 op verschillende plekken in de stad.

Wij bezochten Keulen al een aantal keer met een riviercruise. Met de Dutch Grace

Handig! Boek je excursies vooraf en goedkoper bij Getyourguide:

 

Ben je ook nieuwsgierig naar zo'n mooie riviercruise? Bekijk ze bij:

  TUI Yacht Cruise Company

Lees het laatste cruise nieuws over Keulen

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!