A-Rosa Sena vertrokken op eerste cruise

Op 18 juni 2022 vertrok de gloednieuwe duurzame A-Rosa Sena vanuit Keulen voor haar eerste cruise met eerste gasten aan boord. Voorafgaand hieraan zegende de diaken het schip in Düsseldorf. Clara Eichler, dochter van A-ROSA CEO Jörg Eichler, doopte daarna de Sena in aanwezigheid van het management, de investeerders en de bemanning.

Vanwege bevoorradingsproblemen begon de eerste cruise later dan aanvankelijk gepland, waardoor deze ceremonie slechts in kleine kring plaatsvond. Dankzij het hybride aandrijfsysteem werd het eerste vertrek bewerkstelligd met behulp van elektrische energie uit de batterijopslag.

Gasten en bemanning zijn enthousiast over het duurzame nieuwe schip: “Het ontwerp van de A-ROSA SENA is werkelijk uniek op de rivier. Samen met de ruime interieur biedt ze een compleet nieuwe reiservaring”, aldus hotelmanager Dennis Brenner. Kapitein Ulrich Schwalbe vult aan: “Dankzij het hybride aandrijfsysteem en het uitlaatgaszuiveringsfilter merk je geen uitstoot aan boord en kun je gewoon genieten van de pure vaarervaring.”

Het E-Motion Ship ontving onlangs de “German Award for Sustainability Projects 2022” voor haar milieuvriendelijke technologieën.

Routes door Nederland

Gedurende de zomer biedt de A-ROSA SENA reizen van 8 dagen aan vanuit Keulen naar Amsterdam, Rotterdam, Dordrecht en Antwerpen.

Gasten kunnen individueel van boord gaan of de bestemmingen ontdekken tijdens exclusieve excursies aan wal die worden georganiseerd door A-ROSA. Of het nu gaat om een ​​grachtentocht in Amsterdam, een bezoek aan de Madurodam, een kanotocht door het natuurgebied de Biesbosch of een culinaire stadstour door Antwerpen – er is voor elk wat wils.

De laatste dag van de cruise is een vaardag waarop gasten op hun gemak kunnen genieten van alles wat het schip te bieden heeft: de grote SPA-ROSA met sauna, whirlpool en massageruimte, de fitnessruimte, twee zwembaden op het zonnedek, de Kids Club voor kleine gasten en diverse restaurants en bars.

Bekijk de cruises bij:

A-Rosa Captain Cruise Cruisewinkel  

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *