A-Rosa Sena na vertraging in de vaart

Het nieuwe schip van A-Rosa, de A-Rosa Sena komt zaterdag 18 juni in de vaart na een vertraging van ongeveer een maand. Door problemen in de laatste fase van de bouw, kon het schip niet zoals gepland half mei bij de vloot komen. Het zeer duurzame schip is de eerste die compleet wordt aangedreven door grote batterijen en kan aangesloten worden op walstroom.

Award voor duurzaamheid

Onlangs won rederij A-Rosa een belangrijke Duitse prijs, de ‘German Award for Sustainability Projects’, voor hun baanbrekende nieuwe schip A-Rosa Sena. De prijs wordt toegekend aan bedrijven en organisaties die zich bovenmatig hebben ingezet en hebben gepionierd op het onderwerp duurzaamheid.

Jörg Eichler, CEO van A-ROSA Flussschiff GmbH: “We zijn zo trots dat we deze prijs hebben ontvangen! Duurzaamheid is altijd belangrijk voor ons geweest, aangezien riviercruises niets zijn zonder de mooie bestemmingen waar ze doorheen varen. A-ROSA SENA tilt de zaken naar een hoger niveau en speelt een sleutelrol in onze ambitieuze duurzaamheidsstrategie. Haar lancering is een belangrijke mijlpaal voor ons in ons streven om de meest duurzame riviercruise-operator op de Europese rivieren te worden. Het is erg belangrijk voor ons om onze rol te pakken in het beschermen van onze planeet voor toekomstige generaties.”

“A-ROSA SENA is vanaf het begin ontworpen en gebouwd met duurzaamheid als kern. Van de hardware en technologieën die emissies verminderen tot aan afvalbeheer, bescherming van de omgeving en sociale verantwoordelijkheid. Ze is de eerste in een nieuwe generatie schepen van A-ROSA. Haar ‘E-Motion’-concept is innovatief en combineert een dieselmotor en een aparte elektromotor, die wordt aangedreven door batterijen. Bij het naderen van een haven kan het schip overschakelen op batterijvoeding, geruisloos en dus emissievrij aankomen, waardoor water-, lucht- en geluidsoverlast wordt verminderd. Het schip is voorzien van een walstroomaansluiting, waardoor de accu ‘s nachts kan worden opgeladen. Haar geoptimaliseerde rompontwerp helpt het energieverbruik te verminderen en ze is het eerste riviercruiseschip in Europa dat elektriciteit kan opwekken uit uitlaatwarmte.”

Wil je ook cruisen op het meest duurzame riviercruiseschip van Europa? Bekijk de cruises bij:
A-Rosa Captain Cruise Cruisewinkel  

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *