Hoge waterstanden zorgen voor problemen riviercruises

De hoge waterstanden in Duitsland, België en Nederland zorgen voor problemen bij riviercruiseschepen. Door de te hoge waterstanden mogen cruiseschepen niet op bepaalde gedeelten varen. De eerste cruiseschepen richting Keulen kunnen maar tot Düsseldorf gaan, zo ook de AmaLucia. Zij kon vandaag slechts tot Düsseldorf varen en niet naar Keulen en niet verder de Rijn op, zo melden gasten aan boord.

Naar verwachting zullen dit weekeind de hoogste waterstanden bij Keulen en Bonn zijn, 8 meter KP (Kölner Pegel). Ter vergelijking: bij een waterstand in Keulen van 4,5 meter neemt men de eerste stads-hoogwatermaatregelen. Bij 6,20 m KP gelden de eerste beperkingen voor het vaarverkeer, zo moeten zij snelheid verminderen en in het midden van de rivier varen. Bij 8,3 meter KP geldt een vaarverbod.

Op andere Duitse rivieren zoals de Moezel staat het water eveneens te hoog zodat schepen niet meer onder bruggen kunnen varen. Op de Main is de situatie verbeterd en kan er weer gevaren worden.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *