Video: Aan boord van riviercruiseschip AmaKristina

AmaWaterways heeft sinds 5 juli haar eerste riviercruiseschip weer varen in Europa. De AmaKristina cruist voor de e-hoi groep met reisbureau’s in Duitsland, Nederland en België. Aan boord zijn maximaal 100 gasten uit deze landen aanwezig.

AmaWaterways heeft uiteraard diverse veiligheids- en hygiënemaatregelen aan boord genomen. Zo is het mogelijk om roomservice te bestellen voor ontbijt, lunch en diner. Daarnaast zijn er aanpassingen in lounges en restaurants genomen. Dit zijn de maatregelen waar je als riviercruisereiziger rekening mee moet houden:

  • verhoogde desinfectie processen,
  • screening van gasten door middel van een gezondheidsvragenlijst voor het inschepen,
  • vermindering van het aantal passagiers tot maximaal 100 gasten per vertrek,
  • medische controle voor boordpersoneel door voorafgaand testen op Covid-19,
  • temperatuur wordt gemeten van alle passagiers bij in- en ontscheping én bij aanvang van het ontbijt.

 

Maaltijden en openbare ruimtes

  • Geserveerde maaltijden en dranken uitsluitend in de restaurants en bars,
  • afstandsregels voor alle openbare ruimtes zoals restaurants en zonnedek,
  • het dragen van mondkapjes is verplicht voor de bemanning én verplicht voor alle passagiers op looppaden van de hut naar openbare ruimtes.

Herstart

AmaWaterways zal met de rest van de vloot pas in het volgend voorjaar, in maart 2021 weer gaan varen. Dan begint het nieuwe seizoen met lentecruises. Mede ingegeven omdat 85% van de riviercruisereizigers van AmaWaterways van overzee komen, uit Amerika en Canada.

Route

De AmaKristina vaart vanuit Rotterdam en Amsterdam een 11-daagse route richting onder andere Keulen, Cochem en Straatsburg. Het laatste vertrek is op 26 september 2020.

Onderstaande video geeft je een indruk van een cruise op de AmaKristina.

Bekijk deze Mooie Luxe Cruises bij

Captain Cruise Cruisewinkel  

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *