Magnifique vloot klaar voor nieuwe seizoen

De maand maart is traditioneel de maand waarin de riviercruise vloot weer gereed gemaakt wordt. In Koudum lag de vloot van Walter van Berkum, waar ik (Miriam) vier Magnifique schepen zag, twee zeilschepen en La Mar. In de afgelopen maanden werden enkele schepen vernieuwd. Kom je mee aan boord een kijkje nemen?

Al weer 3 jaar geleden, in 2021, was ik te gast op Magnifique III met een fietscruise van Boat Bike Tours (lees hier meer hierover). De vloot bestaat in 2024 uit vier Magnifique schepen: de Magnifique I, II, III en IV.

 

Magnifique!

De Magnifique I kreeg afgelopen maanden een stuk van 12 meter tussen gezet, waardoor er meer hutten gecreëerd konden worden. Met een 57 meter lengte heeft het schip plek voor 32 gasten in 16 hutten. De salon omvat een bar, loungebanken en het restaurant. Buiten is er tussen de salon en de stuurhut een mooi buitendek met zitjes waar je na een dag fietsen lekker kunt genieten van een drankje.

De mooi en rustig gestylede hutten zijn 11 m2 en de juniorsuites 15 m2. Je vindt er een eigen kleine badkamer met Rituals producten, airco, haardroger en kluisje.

De Juniorsuites hebben bovendien een tafeltje met twee stoelen en een ruimere kledingkast. Prachtige afbeeldingen van de Nederlandse klassiekers sieren de wanden.

 

La Mar

Naast de Magnifique I lag La Mar, een omgebouwd vrachtschip dat in 2000 voor fietscruises begon, met als eigenaar Marnik. Het is een mooi schip met een klassieker karakter. Aan boord is plek voor maximaal 24 passagiers. De hutten zijn iets kleiner (6-10 m2), met eigen badkamer en airco in de hut. La Mar maakt fietscruises in Nederland, bijvoorbeeld een tulpenreis of een week langs de Hanzesteden. Ook maakt ze cruises van Amsterdam naar Brugge en vice versa. Qua prijsklasse ligt dit schip iets onder de Magnifique schepen.

 

In Luxe zeilen op de Laefde fan Fryslân

Een grote verrassing waren ook twee zeilschepen die in Koudum erbij waren: de viermastschoener Laefde fan Fryslân en driemastschoener Mare fan Fryslân. De Laefde fan Fryslân is een werkelijk uniek luxe zeilschip. Deze winter is een stuk van 14 meter in het schip geplaatst en zijn er vier unieke suites ontstaan. Ook de andere hutten stralen een en al luxe uit. Bovendien zijn er ook twee eenpersoonshutten beschikbaar. De gezellige salon is het punt van samenkomst. Bovenop het dek staat bovendien een whirlpool. Deze twee schepen zijn er echt voor gemaakt om over het IJsselmeer en de Waddenzee te zeilen, en dat doen ze dan ook.

De vier suites hebben elk een eigen indeling, en omvatten een gezellig zitje, mooie ruime badkamer en een privé balkon met stoeltjes.

Hier zie je één van de nieuwe suites met de balkons:

En een blik op een aantal overige hutten van de Laefde fan Fryslân:

Routes

De routes van de Magnifique I, La Mar en de Laefde fan Fryslân zijn in de zomer van 2024 bij Boat Bike Tours boekbaar:

La Mar:

  • 8-daagse Tulpenreis – vanaf €1199
  • Historische hanzesteden – vanaf €1489
  • Amsterdam Brugge of viceversa – vanaf €1449

Laefde fan Fryslân & Mare fan Fryslân

  • Sail & Bike Waddenzee – vanaf €1099 –  incl. Texel en Terschelling – vertrek elke zaterdag en zondag
  • Sail & Bike Tulpenreis – vanaf €1229 incl. Texel

Magnifique I:

  • 8-daagse Tulpenreis – vanaf €1199
  • Amsterdam – Cochem €1599
  • Cochem – Metz of viceversa – vanaf €1759
  • Amsterdam Brugge of Brugge-Amsterdam – vanaf €1449

Ben je ook nieuwsgierig naar zo'n mooie fietscruise? Bekijk ze bij:

Boat Bike Tours  

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *