Princess van Dutch Cruise Line in het nieuw!

Terwijl het maart zonnetje haar best deed, bezocht ik, Miriam, in Werkendam riviercruiseschip Princess. Terwijl de afgelopen maanden het schip daar aan de kade lag, werd het schip van voor tot achter compleet in het nieuw gestoken. Uiteraard was ik nieuwsgierig naar deze vernieuwingen en daarom neem ik je graag mee op een rondleiding!

De Princess heeft plek voor 102 passagiers die de beschikking hebben over 2 binnendekken en een zonnedek. Met haar 80 meter lengte en 9,5 meter breedte is het schip behoorlijk minder lang en minder breed dan de reguliere rivier cruiseschepen en kan ze daardoor bijvoorbeeld de Elbe bezoeken. Het schip is in de vaart gekomen in 1981 met daarna de nodige vernieuwingen, waarvan de laatste renovatie allesomvattend qua interieur is.

Welkom!

We komen binnen in de lobby waar je de receptie vindt en een kleine winkel met leuke cruise souvenirs. Ga je vervolgens naar voren dan kom je in de lounge.  Loop je naar achteren, dan ga je de gang in waar 7 hutten liggen en verderop het restaurant. Vanaf de lobby gaat een trap naar het dek eronder waar het merendeel van de hutten ligt.

Toegankelijkheid

Er is geen lift aanwezig, wel een stoeltjeslift naar het dek eronder. Zeer groot pluspunt is de stoeltjeslift van het zonnedek naar het receptiedek (en vice versa natuurlijk) waardoor je altijd op dit schip naar het zonnedek kunt, deze trap is namelijk zeer steil! Het is bovendien praktisch, want de loopplank naar de wal wordt ook wel van het zonnedek naar de wal gelegd.

Lounge

De lounge is een hele mooie ruime plek geworden waar je kunt kiezen uit verschillende zitjes. Er zijn tafels voor vier, banken met tafeltjes en gezellige ovale opstellingen. De dansvloer zit vooraan bij de bar, wat zorgt voor een ruimtelijk effect. De muzikant heeft zijn plek aan stuurboord bij de dansvloer.

Hutten

De hutten liggen over twee dekken verspreid: zeven hutten op het dek waar ook de lounge, receptie en restaurant liggen (Promenadedek). En 44 hutten op het dek daaronder, het hoofddek genoemd.

Met een 10,5 m2 zijn de hutten niet heel ruim, maar toch praktisch en compleet vernieuwd opgezet met een mooie groenig behang. De bedden staan uit elkaar en zijn behoorlijk hoog (en daardoor veel opbergruimte onder het bed!). Aan beide zijden van de hut, bevinden zich aan de bovenkant veel kastjes, met onder andere een tv. De kast bij de ingang is de hangkast met daarin ook een aantal legplanken voor o.a. het kluisje, extra deken en zwemvesten.

Het kleine bureau (met een poef eronder) omvat een la, heeft één stopcontact en een airconditioning/verwarmings paneeltje. Tussen de bedden staat een unit waar deze lucht uitgeblazen wordt. Handig zijn daar de twee extra stopcontacten!

De badkamer is klein maar fijn en voorzien van slimme douchedeuren: als je de douche niet gebruikt, kunnen de deuren ingeklapt worden. Gebruik je deze wel, dan kan je ze tegen elkaar aan zetten en heb je zo iets meer ruimte gecreëerd.

Restaurant

Het sfeervolle restaurant bevindt na het gangetje met de zeven hutten. Je eet aan gezellige vier- of zespersoonstafels. Er is bij de ingang ruimte gemaakt voor een klein buffetgedeelte.

Zonnedek

Op het zonnedek kan je genieten van de zon in een van de vele luie stoelen of aan de tafeltjes onder de overkapping. Wanneer je op dit schip op fietscruise gaat, staan de fietsen op dit dek opgesteld, naar achter.

PS Naast de Princess lag een ander -hoger- schip.

Ga je mee met Princess?

Er zijn diverse reisorganisaties die cruises aanbieden op de Princess, denk aan de fietscruise specialist SE Tours. Zij bieden een route aan vanuit Stralsund naar Berlijn (of vice versa) waarbij je eilandhopping langs de Noord-Duitse kust doet. Een aanrader!

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *