Nieuw schip in 2026 voor Uniworld: Emilie

Miriam bezocht in Amsterdam onlangs een groot aantal riviercruiseschepen waaronder Super Ship (S.S) Victoria, een ultra all-inclusive schip van Uniworld. Aan boord sprak ze met de CEO Ellen Bettridge onder het genot van een croissant en andere lekkernijen, over onder andere een nieuwbouwschip voor Uniworld in 2026, de Emilie.

Hoe was het aan boord van de Victoria? >>

De voor Uniworld nieuwe Victoria is alvast een voorbode voor nog een nieuw schip, super ship Emilie. Dit schip zal in 2026 in Europa gaan varen. Het nieuwbouwschip is geïnspireerd door de beroemde Oostenrijkse schilder Gustav Klimt en vernoemd naar zijn levenspartner en muze, Emilie Flöge.

Ellen Bettridge - CEO Uniworld
Ellen Bettridge – President en CEO Uniworld (archieffoto)

“We zijn heel blij dat we in 2026 een gloednieuw schip kunnen introduceren, net op tijd om het 50-jarig jubileum van Uniworld te vieren”, zegt Ellen Bettridge, president en CEO van Uniworld Boutique River Cruises. De rederij ziet heel veel vraag in het ultraluxe segment waarin Uniworld zich specialiseert, waarbij in elke cruise vrijwel alles inbegrepen is – van fooien tot drankjes en excursies. Vooral de cruises op de Douro en in Frankrijk zijn erg populair, aldus Ellen, waar ze graag extra schepen zou willen laten varen. Ook komt er steeds meer vraag naar de riviercruises in Azië, zoals in India op de Ganges en de Mekong in Vietnam en Cambodja. “In Egypte hebben we sinds 2021 een tweede schip op de Nijl, de Sphinx. We zien weer meer vraag naar Egypte.”

Solo cruisereizigers

Opmerkelijk is dat het aantal solo cruisereizigers bij Uniworld met meer dan 60% toegenomen. “We zorgen er dan ook voor dat we altijd één of meerdere aanbiedingen hebben voor deze solo reizigers.” Deze kun je altijd nalezen op de website van Uniworld. Zo geldt momenteel een aanbod dat er geen éénpersoonstoeslag betaald hoeft te worden.

Uniworld excursies

Bij Uniworld zijn de meeste – uitgezonderd de zeer exclusieve – excursies inbegrepen. Dit betekent dat je in Venetië aan alle lange rijen van het Dogepaleis op het wereldberoemde San Marcoplein voorbij gaat en via de VIP rij snel naar binnen kan. Doordat het schip SS Venezia dichtbij de stad ligt, kan je ten volle van Venetië, Burano en Murano genieten. “Dit schip en deze mogelijkheden zijn nog niet zo bekend, maar dit is een uitstekend aanbod in Venetië”, aldus Ellen. Grote cruiseschepen mogen niet meer in de stad komen, schepen van dit formaat echter wel.

Veel meer luxe riviercruisereizigers

De komende jaren verwacht Ellen een grote toename van riviercruisereizigers die op zoek zijn naar (ultra)luxe riviercruises. Dit ziet zij nu al bij de ultraluxe zeecruises. “Deze passagiers verwacht ik over enkele jaren naar de riviercruises toekomen. Daarom zullen we zeker blijven doorgaan met het in gebruik nemen van nieuwe schepen. Dit jaar de Victoria, volgend jaar de Elisabeth en in 2026 ons nieuwbouwschip de Emilie.”  Hoe de Emilie er van binnen uit zal zien, wordt de komende tijd besloten.

Bekijk deze cruises van Uniworld bij:
Yacht Cruise Company

Krijg nu bij Yacht Cruise Company €50 korting op je volgende Uniworld cruise. Geef bij boeking “Cruisereiziger” door.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *