Binnenkijken op de nieuwe Victoria van Uniworld

Miriam bezocht in Amsterdam onlangs een groot aantal riviercruiseschepen waaronder Super Ship Victoria, een ultra all-inclusive schip van Uniworld. Hoe ziet dit schip eruit en welke hutten zijn aan boord? Lees snel verder!

Vrijwel nieuw

De Victoria kwam in 2024 bij de vloot van Uniworld, is gebouwd als Crystal Bach en kwam in 2017 in de vaart. Helaas redde Crystal Cruises het niet in de coronapandemie en kwamen de schepen stil te liggen.

Rederij Uniworld zal drie jaar met het schip gaan varen waarna een nieuwbouw schip – de Emilie – in de vloot gaat komen. Lees hier meer over het gesprek dat Miriam had met CEO Ellen Bettridge van Uniworld over de vernieuwingen.

Uniworld is een all-inclusive rederij inclusief excursies, wifi, fooien, 24-uur per dag een koffie/thee en alle premium drankjes. Feitelijk hoef je alleen je eigen uitgaven zoals iets uit de cadeauwinkel of een spabehandeling te betalen.

Welkom met een koffie

Zoals bij veel riviercruiseschepen, kom je binnen in het hart van het schip, het atrium. Verrassend ontmoet je niet direct de dames en heren bij een receptiebalie, maar sta je in een gezellige koffiebar – de Bistro – waar je na een dag tot rust kunt komen. Omdat bij Uniworld alle drankjes inclusief zijn, kan je uiteraard een lekkere specialiteitenkoffie of zelfs een sterker alcoholisch drankje bestellen. Er staan tafels in verschillende opstellingen langs de ramen en bij het kleine buffet liggen snacks klaar. Op het moment dat ik aan boord was, had het keukenteam mini-flammkuchen gemaakt, kaassnacks, en wat hartige hapjes zoals polenta met ratatouille of met zalm. Op elk moment van de dag vind je er wel iets van je gading: een licht ontbijtje, lunch items of hapjes.

De lift bevindt zich in het midden van het trappenhuis, deze doet alleen alle binnendekken aan.

Lounge

Via dit atrium loop je gemakkelijk door naar de prachtige lichte lounge, dat aan de beide zijkanten een glazen dak heeft. De lounge is erg ruim en licht, met tal van zitjes voor haar 110 gasten. Je kunt er voor kiezen om langs de ramen in de sofa’s te gaan zitten of in het midden met zitjes in een huiskamer-achtige opstelling.

Bij de bar staat een ruime keuze aan drankjes (alles inclusief) voor je klaar. Mocht je zin hebben in een dansje, dan is er ook een dansvloer beschikbaar. Elke avond vindt hier bijvoorbeeld ook het praatje van de Cruisedirector plaats, met de cocktail van de dag.

Restaurants

Het hoofdrestaurant bevindt zich op het middendek, gelegen aan de voorkant van het schip, een dek ónder de lounge. Bij de ingang van het restaurant is ook de receptiebalie, een beetje weggestopt. Er zijn meer dan genoeg twee persoonstafels en ronde tafels voor 4 (of meer) personen.

Tip!  Uniworld biedt tegen een zeer kleine vergoeding, een heel bijzonder diner aan waarbij je op achter-de-schermen plekken zoals in de keuken of bij de kapitein in de stuurhut een gang kunt nuttigen.

Het restaurant heeft aan het uiteinde een ruim buffet, dat mooi afgeschermd is. Zo ook de directe toegang naar de keuken die onder het restaurant gelegen is: de trap is niet zichtbaar doordat deze zich in een afgesloten middengedeelte bevindt.

De maaltijden zijn zeer rijk aan sortering. Drankjes e.d. zijn inbegrepen in de prijs. Wil je in je hut wat nuttigen: goed om te weten dat er 24 uur roomservice is met salade, sandwich en een selectie van kaasjes.

Overigens heeft de Victoria ook een aparte dinergelegenheid waar gasten tegen een meerprijs van een exclusief menu, inclusief wine pairing, kunnen genieten.

Zwembad met uitzicht

Aan de achterkant van het schip ligt het binnenzwembad van de SS Victoria.  Er staan heerlijke ligbedden voor je klaar, uiteraard met handdoeken en badjassen.

Ontspanning

Het schip heeft aan boord een fitness en spa met massages. Ik sprak even met de wellnesshost, en bijzonder op het spa-menu zijn de kinderbehandelingen. Zeker in de vakanties zijn er moeders met hun kinderen die samen van de spa gebruik maken. De wellness host zorgt bovendien ook voor yoga lessen en fitness lessen.

Erg fijn is dat bij de bestemmingen waar je aanmeert, je gebruik kan maken van fietsen of nordic-walking stokken, die je bij de receptie kunt reserveren. Ook biedt de rederij sportieve excursies aan die inclusief zijn in de cruiseprijs. Alleen de zeer exclusieve excursies zijn tegen een meerprijs.

Het zonnedek is modern ingericht met diverse loungebanken, en strandstoelen in vrolijke kleuren.

Hutten

butlers VictoriaUniworld zet heeft op dit schip alleen op het middendek (Main deck) en het bovenste binnendek (Rhine Deck) hutten.

Royal Suites

De twee Royal Suites (47 m2) aan boord zijn zeer weldadig ingericht. Daarnaast zijn er 16 suites van 23,5 m2. Twee butlers staat bovendien klaar voor deze 18 suites gasten om veel wensen te vervullen. Elke suite komt overigens met lekkernijen, fijne goed gevulde minibar, nespressomaker én waterkoker, en een sortering sterke drank. In de badkamer vind je het Britse luxemerk Asprey.

Suites

De 16 suites die butlerservice ontvangen zijn 23,5 m2 groot. Twee liggen bovendien – met een tussen deur – naast de Royal Suites. Zo creëer je een grotere Royal Suite met een extra tweepersoonshut. De suites hebben een ruime walk-in-closet, ruime badkamer, en op het bureau vind je onder andere sterke drank, maar ook hervulbare waterflessen.

Het schip omvat verder nog eens 21+16 luxe Franse balkon hutten: de 21 Signature French Balcony (23,5 m2) hutten, 8 Deluxe French Balcony en 8 French Balcony hutten.

Signature French Balcony

De Signature French Balcony hutten zijn 23.5 m2 (eentje is 22 m2) – even groot als de 16 suites op het dek erboven. Deze hutten hebben dus geen butlerservice, maar wel dezelfde grootte.  Hieronder zie je no. 202, gelegen aan het begin van de gang.

 

Deluxe French Balcony & French Balcony

De kleinste hutten aan boord van de Victoria zijn de Deluxe French Balcony (gelegen op het bovenste binnendek) en de French Balcony (gelegen op het dek eronder). Ze bieden allebei dezelfde faciliteiten, alleen de ligging is anders. Beiden zijn gelegen aan het einde van de gangen. Wat ze verschillend maakt van de hiervoor genoemde categorieën is vooral de grootte (17,5 m2), geen grote inloop kleedruimte, een kleinere badkamer en het bed dat niet richting het raam opgesteld staat.  Wat wel een voordeel kan zijn: deze hutten liggen allen zeer dichtbij het binnenzwembad dat zich op het bovenste binnendek bevindt!

 

Wil je overigens even een wasje doen, dan staat de zelfservice wasserette (inclusief in de prijs) tot je beschikking. Voor een meerprijs kan je het ook laten doen door de bemanning.

Conclusie

SuperShip Victoria is een zeer mooi luxe modern schip met het gevoel alsof het schip net nieuw gebouwd is. De hutten en suites zien er mooi ruim uit en je hoeft je geen zorgen te maken dat je hut op het onderste dek gelegen is met kleine ramen aan de bovenkant. Bij Uniworld kan je onbezorgd cruisen met reisgenoten die gemiddeld 66 jaar zijn, en actief in het leven staan. Alles is inclusief in de prijs, wifi, fooien, premium dranken en ook de meeste excursies.

Wel zijn er nog wat toeslagen voor de zeer speciale extra’s zoals dineren op bijzondere plekken, en exclusieve excursies.

Prijzen bij Uniworld: Voor een week cruisen betaal je (vanaf) €3499 inclusief koffie/thee 24 uur per dag, alle drankjes, wifi en excursies. Last minute zijn er aanbiedingen verkrijgbaar.

Bekijk cruises met Uniworld
Yacht Cruise Company

Krijg nu bij Yacht Cruise Company €50 korting op je volgende Uniworld cruise. Geef bij boeking “Cruisereiziger”  door.

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *