Madeira thuishaven voor Douro schepen van Scylla

Scylla en EUROMAR, het agentschap van het internationale scheepsregister van Madeira, zijn een strategisch partnerschap aangegaan. Het doel van dit partnerschap is om van Madeira de thuishaven te maken van alle nieuwe Scylla-schepen die voor de Douro worden ingezet en om de Douro-vloot van de Zwitserse familierederij verder uit te breiden. In de toekomst zullen alle schepen onder de Portugese vlag worden geregistreerd en worden beheerd door een nieuw bedrijf in het International Madeira Business Centre in Funchal.

De MS Andorinha, gebouwd in 2020, was het eerste schip dat officieel op Madeira werd geregistreerd. De volgende toevoeging aan de Douro-vloot, de Porto Mirante, wordt komende mei in Duitsland gedoopt en zal dan ook onder Portugese vlag varen.

De Douro en het gehele bijbehorende scheepvaartgebied zijn erg populair, vooral van gasten uit de VS, Groot-Brittannië en Europa. De Zwitserse rederij zal haar vloto in Portugal daarom blijven uitbreiden en ook nieuwe schepen naar de Douro sturen. Dit jaar is dat de Porto Mirante. De verwachting is dat de Scylla-vloot de komende jaren over het geheel genomen zal blijven groeien. Uiteraard zal ook het populaire vaargebied Douro hiervan profiteren met extra schepen.

Wil je meer weten over de Douro? Lees dan hier verder en wordt een kenner!

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *