Emerald Sun: genieten op modern schip

Miriam bezocht in Boedapest een groot aantal riviercruiseschepen waaronder de Emerald Sun, een vrijwel all-inclusive schip van Emerald Cruises.  Hoe ziet dit schip eruit en welke hutten zijn aan boord? Lees snel verder!

Emerald Sun - copyright Cruisereiziger

Emerald Sun is een schip uit 2015 en wordt door de rederij een Star Ship genoemd. Ofwel een schip met een zee aan ruimte voor haar 180 gasten en 51 personeelsleden. De namen van de Emerald schepen verwijzen allemaal naar het sterrenstelsel, dus Star Ship verwijst daarnaar. Service en aandacht zijn vanzelfsprekend op dit luxe schip waar veel inclusief is. Denk aan uiteraard alle maaltijden, drankjes bij de maaltijden, wifi, fooien en 1 excursie per haven. Wil je alle drankjes inclusief dan boek je een drankpakket bij.

Ontvangst

Via het atrium bereik je alle drie binnendekken. Het schip heeft een moderne uitstraling met veel spiegels. Zo kan je het bijvoorbeeld het dagprogramma op een van deze spiegels zien. In het atrium vind je zoals gebruikelijk op veel schepen, de receptie en een klein winkeltje. Bovendien kan je hier de lift pakken naar alle binnendekken.

Lounge

De Lounge is erg ruim en heeft veel aardse kleuren in haar inrichting. De moderne bar vormt het middelpunt waar je altijd een drankje kunt halen. Daarvoor ligt een dansvloer. Bij de bar staat in de morgen een klein ontbijt klaar, bij de middag een lichte lunch. Deze kan je aan de tafeltjes verorberen of meer naar voren, aan een hoge lange tafel met barkrukken. Daar kijk je bovendien uit over het behoorlijk grote buitenterras.

Restaurants

Het hoofdrestaurant Reflections bevindt zich aan de voorkant van het schip, gelegen op het dek onder de lounge.  Er zijn veel twee en vierpersoonstafels en aan de zijden grotere tafels. Zoals al eerder genoemd, zijn een selectie drankjes inclusief bij de maaltijden.

 

Ontspanning

Het schip heeft aan boord een fitness, spa en een binnenzwembad! Het zwembad wordt zelfs ’s avonds omgetoverd tot een bioscoop.

 

Het zonnedek blinkt uit in rust. Je vindt er zitjes, ligbedden, met zonneschermen, en een schaakspel. Bovendien loopt er geheel rond een wandelpad.

Hutten

Op het onderste dek hebben de hutten ramen aan de bovenkant (kunnen niet open). Deze hutten zijn 15 m2 en een goede instapcategorie.

Op het onderste dek liggen bovendien twee éénpersoonshutten van elk 11 m2. Ze zijn behoorlijk smal, maar voor de soloreiziger een goede optie!

 

Het gros van de hutten aan boord zijn balkon suites, de zogeheten Emerald Panorama Balcony Suite van 17 m2. Deze suites hebben een panorama venster dat gedeeltelijk naar beneden geschoven kan worden zodat een half open balkon ontstaat.

In elke suite is een bureau aanwezig met daarin tal van extra’s en in ieder geval waterflessen. In de kledingkast zijn standaard een badjes, badslippers, paraplu en Nordic walking stokken aanwezig.

De badkamer is gelijkwaardig aan de badkamers van de andere hutten.

De Grand Balcony Suite (20 m2) heb ik helaas zelf niet kunnen bezoeken: deze heeft een gelijkwaardige inrichting als de bovenstaande suite, maar heeft toegang tot een echt balkon. Deze kan bovendien met een glazen wand van de suite worden afgescheiden.

Owner’s One-bedroom Suite

Hier zie je wat indrukken van de grootste Owners’ One bedroom suite, waarvan er vier zijn aan boord. Een mooie 29 m2 omhelst een slaapkamer, walk in closet, en een zithoek, met bovendien een balkon. Extra’s zijn onder andere een nespresso apparaat. Bij deze suite hoort een goed gevulde minibar, ontbijt in de suite en wat lekkers bij het slapengaan. Elke dag mag je vier kledingstukken laten wassen.

Gasten ontvangen bovendien een uitnodiging voor de Captain’s Table.

 

 

Conclusie

Emerald Sun biedt een technisch geavanceerd en modern schip aan met alle faciliteiten die je in deze tijd op een luxe riviercruiseschip verwacht. Alles aan boord ziet er uit om door een ringetje te halen. Doordat ik een scheepsbezoek deed, kan ik de service uiteraard niet beoordelen, maar naar verwachting is dit prima in orde!

Prijzen bij Emerald Cruises: Voor een week cruisen betaal je (vanaf) €3000, last-minutes zijn verkrijgbaar vanaf zo’n €2250! Dit is inclusief maaltijden, drankjes bij de maaltijden, wifi, fooien en 1 excursie per haven. Kortom, een mooi aanbod.

Cruises van Emerald boek je bij:

Ben je ook nieuwsgierig naar zo'n mooie ultraluxe riviercruise?

Bekijk ze bij:

Yacht Cruise Company

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *