Viking laat 10 nieuwe riviercruiseschepen bouwen

Viking heeft aangekondigd de komende jaren 10 extra Viking Longships aan haar riviervloot toe te voegen. Om aan de sterke vraag naar Europese rivierreizen te voldoen, zullen acht van de nieuwe schepen Vikings populaire routes op de Rijn, Main en Donau bevaren, terwijl twee extra Viking Longships zich bij de vloot op de Seine zullen voegen, kondigde het bedrijf aan.

Vijf van de nieuwe schepen worden in 2025 opgeleverd en de overige vijf in 2026. Om de start van de bouw van alle 10 schepen officieel te markeren, werd deze week een kielleggingsceremonie gehouden op de scheepswerf Neptun Werft in Rostock, Duitsland, waar alle Viking Longships sinds hun debuut in 2012 zijn gebouwd.

“Sinds we 26 jaar geleden met Viking zijn begonnen, is het onze missie geweest om onze gasten te helpen de wereld in alle comfort te verkennen. We richten ons op de bestemming en we bouwen elegante, innovatieve schepen”, zegt Torstein Hagen, voorzitter van Viking. “We kijken ernaar uit om deze nieuwe Longships te verwelkomen in onze Europese vloot en The Viking Way of exploration aan nog meer gasten te introduceren in de komende jaren.”

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *