Viking River Cruises

De Amerikaanse riviercruisemaatschappij Viking River Cruises biedt riviercruises aan in Europa, waaronder Frankrijk, Rusland, Oekraine en buiten Europa naar China.  Viking heeft veel gevarieerde routes waar vooral mensen uit de Engelssprekende landen, America, Australië, te gast zijn. De rederij kent ook een vloot van zeecruiseschepen.  Meer informatie over zeecruises van Viking

De vloot groeit elk jaar gestaag door en de rederij probeert zeer vernieuwend te zijn met hun schepen. Zo heeft vrijwel elke hut een balkon. Een cruise met Viking betekent veel inclusief: culinair dineren, een kapiteins Diner, een welkomst cocktail, excursies en een aanvullend programma “Culture Curriculum” met lezingen en uiteraard de excursies in iedere aanleghaven. Zelfs basis-taallessen of wijnproeverijen behoren tot de mogelijkheden aan boord. Viking heeft op bepaalde plekken ook zogenaamde Cruisetours waar ook voor hotels aan land kan worden gezorgd.

De hutten op de Vikingschepen bestaan meestal uit twee eenpersoonsbedden of een volwaardig tweepersoonsbed in hotelkameropstelling; er hoeft voor de nacht niets omgebouwd te worden. Inmiddels heeft Viking een vloot met meer dan 50 riviercruiseschepen en komen er elk jaar nieuwe schepen bij.

In Nederland zijn de riviercruises alleen boekbaar via Viking zelf.

Het laatste nieuws van Viking River Cruises