Maak kennis met de charmante Dutch Melody

Begin juli bezocht ik, Miriam, riviercruiseschip Dutch Melody terwijl het schip in Dordrecht lag. Dutch Melody is een schip van Dutch Cruise Line waartoe ook andere andere de Dutch Grace behoort, waarmee ik in mei mee was over de Rijn. Uiteraard was ik ook nieuwsgierig naar dit schip van Dutch Cruise Line en daarom neem ik je graag mee op een rondleiding!

Dutch Melody heeft plek voor 140 passagiers die de beschikking hebben over 3 binnendekken en een zonnedek. Met haar 110 meter lengte is het schip minder lang dan de reguliere rivier cruiseschepen en kan ze daardoor ook bijvoorbeeld de Moezel bezoeken. Het schip is in de vaart gekomen in 1999 en heeft een prachtige klassieke inrichting.

Welkom!

In Dordrecht ligt het schip aan de Lange Wantijkade met uitzicht op de nieuwe wijk Stadswerven en vlakbij de mooiste hotels en  restaurants van de stad. Op het moment dat ik het schip bezoek, is het schip volledig vol en zitten de – in dit geval Duitse – gasten heerlijk te lunchen in het restaurant aan de achterkant van de Dutch Melody. Het schip vaart ook regelmatig met Nederlandse gasten.

Ik arriveer in de lobby waar je de receptie vindt en een gedeelte met leuke cruise souvenirs. De lounge ligt achter de receptie en bereik je via de linkerkant.

De loungeruimte is klassiek ingericht met lederen banken. Direct bij binnenkomst is de bar met hoge barkrukken. Je vindt er de traditionele klassieke kleuren blauw, groen en rood, met gele lederen banken. Bovendien is er een dansvloer. Er zijn diverse soorten zithoeken waar je kunt plaatsnemen. Aan één zijde staan tafels met vier stoelen, waar je bijvoorbeeld een spelletje kunt doen.

Links van de bar is de spellenkamer. Deze is in dezelfde stijl ingericht als de lounge en doet mij in ieder geval denken aan de warme Britse bibliotheken.

Restaurant

Ga je vervolgens – door de lobby – via het bovenste binnendek (met trap of lift – vanaf receptieniveau) naar achter op het schip, dan kom je een gezellige zitgelegenheid tegen waar je rustig een boek kunt lezen.

Loop je verder naar achter via de gangen, dan kom je het sfeervolle restaurant tegen, ook weer in een mooie klassieke setting. Er zijn ronde tafels voor meerdere personen, met halfronde zitbanken, tot grotere 6 persoons tafels langs de ramen. In het midden is een buffet, waar je bijvoorbeeld in de ochtend het ontbijt zelf kunt pakken. De overige maaltijden worden aan tafel gebracht.

Zonnedek

Het zonnedek van de Dutch Melody is een kleine verrassing: er is een overkapping met zitjes dat een stukje lager ligt dan het achterste deel van het zonnedek. Je vindt daar ook zitjes rondom tafels en ligstoelen.

Bij een lagere brug kan het wel voorkomen dat het een en ander naar beneden ingeklapt wordt. Dan mag je uiteraard niet op dit zonnedek.

Hutten

Aan boord kon ik 1 hut bewonderen. Alle hutten hebben dezelfde indeling: een bed links en een bed rechts met daartussen een nachtkastje. Overdag kunnen beide bedden omgevormd worden tot een bankje, of zoals velen willen, eentje tot een bankje en de ander een bed.  De badkamer is verrassend ruim.

Hieronder zie je een aantal foto’s (copyright Dutch Cruise Line):

 

Elke hut aan boord heeft airco/verwarming op de kamer die je zelf kunt inregelen.

De hutten op het onderste binnendek hebben een raam dat niet open kan. De hutten op het dek daarboven hebben een schuifraam. En de hutten op het dek daar weer boven hebben een klein balkon met zitjes!

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

9 gedachten over “Maak kennis met de charmante Dutch Melody

 • Ls, graag willen wij weten of je aan boord wel je rollator of rolstoel mag gebruiken ,of ook alleen maar op de kant, hoe moet je dan aan boord lopen,!?

  Beantwoorden
 • Wat mooi om te zien we zijn in mei met de dutchs mee geweest voor het eerst varen prachtig en wat een lieve mensen .
  Het schip werd bestuurd door kapitein en vriendin mooi stel .
  De reis was van de ANWB .
  Groet van Ed en Carla Pelser .

  Beantwoorden
 • Net terug van een riviercruise Rijn , Moesel met de Dutch Melody. WE hebben het geweldig gehad, ontspannen, prima begeleiding, ANWB zeer goed georganiseerd., erg aardige bemanning, alles was top.
  WE gaan absoluut nog een keer mee, maar dan een andere bestemming. We hebben er nu al zin in. .tot ziens! Behouden vaart.
  Maarten en Ria .

  Beantwoorden
 • Is het mogelijk op je kamer een laptop te gebruiken en is er een netwerk (Wifi)

  Beantwoorden
  • Hoi, er is wifi aan boord van het gehele schip. Kwaliteit daarvan is wel sterk afhankelijk van waar je op dat moment vaart (bergen of vlak land scheelt altijd). Groet Miriam

   Beantwoorden
 • goede morgen Miriam, wij gaan de 15e voor het eerst met een cruise mee onze vraag is alleen wat voor stopcontacten zijn er in de hut, ik heb nl. een apneu apparaat. hoop op een snel antwoord.
  groeten Henny Liket

  Beantwoorden
  • Dag Henny!

   Er is in ieder geval altijd 1 Europees (die we in NL ook gebruiken) stopcontact in de hut. Ik raad je aan om even contact te zoeken met de reisorganisatie waar je hebt geboekt om na te vragen of er meerdere in die bepaalde hut zijn. Tip! Zeker bij wat ‘oudere’ schepen, is het raadzaam om een stekkerdoos (bv met 3 extra stopcontacten) mee te nemen zodat je ook nog bv je tablet of telefoon tegelijkertijd kunt opladen. Groet Miriam

   Beantwoorden
 • Hallo Henny. Ik heb een vraagje . Wij gebruiken medicijnen is dat in te nemen met het kraanwater op de Dutch Melody. Of moeten wij flesjes water kopen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *