Green Award ontwikkelt specifiek eisenprogramma voor riviercruiseschepen

Na maandenlange voorbereiding zet Green Award per 1 oktober 2023 in op een speciaal programma van eisen voor riviercruiseschepen. Nadat in 2011 gestart werd met een Green Award accreditatieprogramma voor het erkennen en stimuleren van schonere binnenvaart, waaronder nu inmiddels 180 gecertificeerde riviercruiseschepen, werd het tijd voor een specifiek eisenpakket voor deze schepen. Dit omdat zij een andere bedrijfsvoering hebben als bijvoorbeeld binnenvaartschepen die vracht vervoeren.

In samenwerking met de markt is daarom een eigen programma van eisen ontwikkeld. De eisen gaan bijvoorbeeld over alternatieve brandstoffen, duurzame energie opwekking, veiligheid en arbeidsomstandigheden en voorkomen van vervuiling

Soorten certificaten

Afhankelijk van de scores kan een schip een Green Award- certificaat op het niveau brons, zilver of goud met in sommige gevallen een platina label ontvangen. Dit certificaat is 3 jaar geldig vanaf de inspectiedatum. Cruiseschepen met een certificaat krijgen in bepaalde havens korting op havengeld, een betere ligplaats of korting op producten en diensten.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *