Cruise Port Amsterdam gaat voor groen in 2023

Cruise Port Amsterdam heeft in 2023 een primeur in de riviercruisevaart. In 2023 zijn alleen riviercruiseschepen die in het bezit zijn van een Green Award Certificaat welkom op een ligplaats in het centrum van de stad. Schepen die het certificaat niet hebben, krijgen een ligplaats elders buiten het centrum.

Monic van der Heyden, Commercial Director van Cruise Port Amsterdam: “Ik wilde deze certificering, die zich richt op schone motoren en nautische veiligheid aan boord, inzetten voor riviercruiseschepen. Op die manier kunnen we onze ‘groene’ ambities sneller verwezenlijken. 80% van de Europese riviercruisevloot vaart op Amsterdam. Dus als wij vergroening stimuleren, doen wij dit niet alleen voor Amsterdam, maar óók voor Nederland en Europa.”

Green Award

Het Green Award-programma is een onafhankelijk accreditatie proces voor zeeschepen, binnenvaartschepen en riviercruiseschepen. Het Green Award-certificaat is een keurmerk voor schepen met hoge veiligheids- en milieunormen. Om deze onderscheiding te verdienen, worden riviercruiseschepen beoordeeld op basis van de milieu-impact van motoren, brandstofverbruik, afval en onderhoud, preventie van vervuiling en meer. Er zijn diverse certificaten mogelijk: Brons, Zilver en Goud certificatie en een Platinum label.

Wil je ook in Amsterdam starten met je cruise? Bekijk enkele cruises:
Captain Cruise Cruisewinkel De Jong Intra TUI Yacht Cruise Company

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *