Amadeus Cara: Nieuwste generatie schepen van Lüftner straalt verfijndheid uit

Miriam bezocht in Amsterdam de Amadeus Cara, een luxe 5 sterren schip van Lüftner Cruises dat vorig jaar in de vaart is gekomen. Hoe ziet dit schip eruit en welke hutten zijn aan boord? Lees snel verder!

Miriam op Amadeus CaraDe Amadeus Cara is een vijfsterren luxe schip uit 2022. Aan boord zijn 71 hutten en liefst 10 suites voor 162 passagiers. Met haar 135 meter lengte en 11,4 meter breed heeft ze een normale grootte. Het prachtig verzorgde schip heeft overigens in april van dit jaar, 2023, een zusterschip gekregen: de Amadeus Riva.

Aan boord zijn alle maaltijden inclusief, is er 24 uur per dag een koffie/thee buffet aanwezig, ontvang je elke dag water in je hut én is de wifi inclusief in de prijs.

Hotelmanager Andreas Schönbeck leidt mij rond en in de lounge spreek ik later met de Nederlandse cruisedirector Roy Salden.

Ontvangst

Via het atrium bereik je alle drie binnendekken. Het schip heeft een moderne lichte uitstraling met veel crème kleuren.  In het atrium is de receptie balie met daarnaast de ingang naar de lounge die zoals gebruikelijk aan de voorkant van het schip ligt.

We blijven in het atrium: je kunt hier de trap of lift pakken naar alle binnendekken. Ik ontmoet bij de receptie even later de Nederlandse kapitein Strik die het schip momenteel vaart,

In Café Vienna drink je in de middag even rustig een koffie/thee met wat lekkers. Dit wordt vooral door de gasten gedaan die op het schip ‘thuis’ gebleven zijn en niet op excursie of de stad in zijn.

Lounge

De lounge met bar, de ‘Panorama Bar’, is erg ruim en heeft veel aardse kleuren in haar inrichting met de accentkleuren. Je vindt direct bij binnenkomst de moderne bar aan je rechterhand. Wat een fijne en open sfeer!

De lounge wordt verderop wat opgesplitst door de balies waar in de middag ‘Kaffee & Kuchen’ gepresenteerd worden. Vooraan staan wat tafeltjes en stoelen waar je kunt plaatsnemen om deze lekkernijen te nuttigen. Met lunchtijd is dit ook de plek voor het lichte lunch buffet, als je geen zin hebt in de geserveerde lunch in het hoofdrestaurant.

Je kunt aan de voorkant van de lounge ook naar buiten lopen voor een klein buitenterras: het River Terrace.

 

Nog een lounge

In de prachtige en rustige Amadeus Club dat aan de achterkant van het schip ligt, kan je rustig lezen of eenvoudigweg genieten van het landschap om je heen. Handig zijn de gratis koffie/thee faciliteiten zodat je dit kan doen onder het genot van een bakje koffie. Dit is bovendien ook de plek waar zo nu en dan bijeenkomsten georganiseerd zijn.

Restaurants

Het hoofdrestaurant bevindt zich op dek 2 vooraan. Dit is wederom een zeer mooie lichte plek, je vindt er veel tweepersoons- en ronde tafels.

Ontspanning

Aan boord is op het onderste binnendek een massageruimte, kapsalon en fitness aanwezig.

 

Hutten

Aan boord bevinden zich op het hoogste binnendek 12 suites (26,4 m2)met echte balkons waar je even kunt plaatsnemen. Het is niet echt een ruim balkon, maar binnen in de hut heb je veel ruimte, zoals een walk-in kledingkast en een ruime hoek-zitbank.

De badkamer doet ruim aan, mede door de glazen wand van de langwerpige doucheruimte. Elke gast kan gebruik maken van Rituals producten.

De andere hutten zijn kleiner qua oppervlakte (17,5 m2) en hebben geen balkon, maar een panoramavenster dat voor de helft naar beneden geschoven kan worden. In de hut heb je eveneens een mooie badkamer en een iets kleinere inloopkast.

Op het onderste dek hebben de hutten ramen aan de bovenkant (deze kunnen niet open), en hebben deze hutten een iets andere indeling. Je hebt een kleinere kledingkast en een kleinere badkamer. Deze hutten zijn echter toch nog een behoorlijke 16 m2.

Zonnedek

Het zonnedek blinkt uit in rust. Je vindt er zitjes, een puttinggreen, shuffleboard (verrassend!) en een schaakspel.

Hoogtepunt van het zonnedek is echter het aan de voorkant gelegen smaakvolle terras: je vindt er een prachtige rondzitbank (die heerlijk zit!). Met goed weer kan hier buiten ook een buffet worden opgesteld.

 

Conclusie

Amadeus Cara is een zeer sfeervol ingericht schip met een lichte mooie inrichting. De rederij staat voor een vijf sterren service en ligt op een hoog niveau. Een cruise bij op dit schip betekent onbezorgd cruisen met veel inclusief, zoals tafeldranken, koffie/thee 24 uur per dag en inclusief wifi. Ook is het gebruik van de fitness inclusief. De rederij vaart met dit schip in 2023 en 2024 over de Rijn en Donau. Van cruisedirector Roy hoor ik dat de cruise vanuit Amsterdam een gemixt gezelschap van cruisereizigers is uit Noord-Amerika, Noord-Europa, Groot-Brittannië en zelfs Israël.

Prijzen bij Amadeus River Cruises: Voor een week cruisen betaal je (vanaf) €1172 inclusief tafeldranken, koffie/thee en wifi.

Cruises met de Amadeus Cara boek je bij:
Cruise Travel Cruisewinkel Zeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *