Nicko Cruises vertrekt vaker vanuit Keulen en kiest voor langere ligtijden

Voor het seizoen 2024 heeft de Duitse cruise-expert Nicko Cruises tal van innovaties in petto: naast de populaire klassiekers, die natuurlijk nog steeds in het programma te vinden zijn, wachten de gasten nieuwe schepen, nieuwe routes en nieuwe bestemmingen. Voor alle reizen hecht Nicko Cruises bijzonder veel belang aan slow cruising: met lange tussenstops en unieke ervaringen.

Alle reizen voor het seizoen 2024 kunnen vanaf nu geboekt worden in reisbureaus of rechtstreeks bij Nicko Cruises. In totaal biedt de rederij  70 verschillende routes op 22 waterwegen in 21 landen en vier continenten en omvat de mooiste rivieren en kustgebieden met de beste reistijden.

“Met onze Slow Cruising-filosofie nemen we veel tijd voor wat reizen over het water zo uniek maakt: meegaan met de stroom van de tijd en herinneringen verzamelen die blijvend zijn”, zegt Guido Laukamp, ​​Managing Director van nicko cruises. “We blijven veel belang hechten aan kleine schepen, lange tussenstops, veel overnachtingen en ongebruikelijke routes. Ons motto is niet voor niets: “Time to discover”, vervolgt Laukamp.

Vlootgroei op de Donau: Bellejour

Vanaf het seizoen 2024 zal de elegante Bellejour op de Donau de vloot van de reisexpert uitbreiden. Op het zusterschip van de populaire rivierschepen Maxima, Bolero, Viktoria en Belvedere worden 180 gasten verzorgd door 40 bemanningsleden en beleven ze riviercruises op een prachtig schip met bibliotheek en wellnessruimte aan boord. Op het zonnedek bevindt zich een nieuw geïnstalleerde bar met een grillstation voor alle schepen van deze serie, die afhankelijk van het programma en het weer, een licht lunchbuffet aanbiedt. Alle hutten op het midden- en bovendek hebben Franse balkons.

Naast een 8-daagse rivierreis van/naar Passau via Linz, Wenen en Boedapest, zal de Bellejour in het seizoen 2024 ook 15-daagse reizen ondernemen van Passau via de IJzeren Poort en Vidin terug naar Passau.

Nicko Cruises in de VS: New Mississippi cruise

“Op naar Amerika!” zal ook in de toekomst het motto zijn bij Nicko Cruises. Reizen over de adembenemende rivier de Mississippi door het prachtige zuiden van de Verenigde Staten vinden plaats aan boord van de American Queen, de grootste schoepenradstoomboot ooit gebouwd. Op de Mississippi reis je met het in 1995 gebouwde schip van New Orleans naar Memphis. Het schip is 128 meter lang en werd in 2017 volledig gerenoveerd en liefdevol ingericht. Zo’n 170 bemanningsleden zorgen ervoor dat de 417 passagiers alles hebben wat ze nodig hebben.

Witte herenhuizen, de levendige Franse wijk en opzwepende blues wachten op je in de zuidelijke metropool New Orleans. De gasten brengen drie dagen door in de veelzijdige stad voordat de American Queen noordwaarts trekt op de legendarische Mississippi. De route gaat door de staten Louisiana, Mississippi en Tennessee, waar reizigers onder meer Natchez, Vicksburg en Tunica bezoeken en tijdens talloze tochten diep in de geschiedenis van de regio’s duiken. De riviercruise eindigt in Memphis, maar de gasten blijven nog twee nachten in de legendarische stad voordat ze terugkeren naar Europa. Genoeg tijd om in de voetsporen van Elvis Presley te treden.

Op de Donau naar “Kilometer 0”

Met een nieuwe, 19-daagse route op de Donau zullen gasten het unieke ecosysteem van de Donaudelta in de toekomst nog intensiever beleven. Vanuit Passau stap je aan boord van de prachtige Maxima naar de Roemeense “kilometer 0” en weer terug. Klassieke hoogtepunten als Wenen, Boedapest en Bratislava zijn net zo belangrijk als de gezellige stadjes Novi Sad, Vukovar, Belgrado en Vidin. Vanaf het zonnedek kunnen gasten genieten van het uitzicht op zwermen vogels voor de langzaam ondergaande zon of stranduren beleven met het geluid van golven aan de Zwarte Zee. Twee andere hoogtepunten wachten reizigers in de Donaudelta: de St. George-arm en de Sulina-arm. Een afwisselende reis door in totaal acht landen, met genoeg tijd voor onvergetelijke ervaringen. De nieuwe route wordt tussen april en oktober op zes verschillende data gevaren.

Nieuwe Egypte reizen: 15 dagen op de Nijl

Op de nieuwe, lange reis naar Egypte kunnen gasten op de meest comfortabele manier genieten van de rivier van de farao’s: het comfortabele schip Jaz Nile Monarch is al in gebruik als drijvend hotel vanuit Caïro.

Gerangschikt als parels aan een ketting, ervaren gasten de hoogtepunten van de millennia-oude geschiedenis van Egypte langs de oevers van de Nijl. Reizigers verwonderen zich over de wereldberoemde piramides van Gizeh en de Sfinx, verkennen Tell el-Amarna of de machtige tempels van Karnak. Het uitgebreide programma brengt de cultuur, geschiedenis en het leven van Egypte dichterbij en ontspannen dagen op de rivier zorgen voor het beste uitzicht op het voorbijtrekkende kustlandschap. Het kleine maar moderne schip is door zijn formaat een echte zeldzaamheid op de Nijl. Alle 45 buitenhutten – waaronder 35 tweepersoonshutten, 6 eenpersoonshutten en 4 suites – zijn smaakvol ingericht en hebben grote panoramische ramen. Een elegante loungebar, een deels overdekt zonneterras met fitnessapparatuur, ligstoelen, een zwembad en een bar maken het aanbod aan boord compleet. De maximaal 84 passagiers worden liefdevol verzorgd door 70 bemanningsleden.

Keulen: nieuwe thuishaven voor nickoSPIRIT in 2024

Het moderne rivierschip nickoSPIRIT zal vanaf 2024 in Keulen liggen. Vanuit de nieuwe thuishaven is nickoSPIRIT onderweg op gevarieerde trajecten van vier tot tien dagen over Rijn, Moezel en Donau. Van korte trips naar Amsterdam tot riviertochten in Nederland om de tulpen in bloei te zien, tot plezierreizen in samenwerking met Falstaff aan de Moezel en 6-daagse cruises tot de klassiekers langs de Donau, er is voor ieder wat wils. nickoSPIRIT is ook een van de weinige schepen die nog in het centrum van Amsterdam mogen aanmeren – het ideale startpunt voor ontdekkingen rond de Nederlandse metropool. Op de achtdaagse reis van Keulen via Amsterdam en het IJsselmeer terug naar Keulen ligt het schip ’s nachts in Amsterdam, Kampen, Deventer en Zutphen, wat haar gasten een nog intensievere reiservaring biedt.

Bekijk hier hoe Miriam het schip vond >>
 

Aantrekkelijke vroege vogel voorwaarden

Het loont de moeite om tijdig te boeken want met een korting tot 300 euro biedt de ultra vroegboekkorting klanten het beste aanbod tegen de beste prijs. Voor alle gasten die niet kunnen kiezen tussen twee cruises, biedt de rederij een aantrekkelijke combinatiekorting: bij boeking van twee opeenvolgende reizen op hetzelfde schip besparen klanten vijf procent op de cruiseprijs van de tweede reis. De korting is ook te combineren met de vroegboekkorting.

Boek je cruise bij:

Captain Cruise Cruisewinkel   TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *