Live reportage: met Select Belvedere op riviercruise

Cruisereiziger Miriam reist op uitnodiging vier dagen mee op de Select Belvedere van Select Voyages. Vanuit Wenen vaart ze naar Boedapest, Bratislava en terug naar Wenen.

Na een rustige vlucht vanuit Wenen vanmorgen maak ik bij de bagageband op het Weense vliegveld kennis met een aantal reisgenoten van Select Voyages. Riviercruiseschip Select Belvedere****+ is de komende vier dagen mijn onderkomen voor een kennismakingsreis. Het schip is onlangs als 8e schip aan de vloot van Select Voyages toegevoegd en gaat het komende seizoen cruises maken op de Donau vanuit Passau naar Melk, Wenen, Boedapest, Bratislava en Dürnstein. De Belvedere kan 176 passagiers meenemen.

Een bus brengt ons in een half uur van het vliegveld naar het schip toe dat in Nussdorf ligt.

Bij binnenkomst staat de crew voor ons klaar om de koffers aan boord te tillen en alvast naar de ruime hutten te brengen. Met een drankje worden we welkom geheten in het mooie atrium, het verbindende hart van het gehele schip. Je kunt vanuit het atrium alle vier dekken bereiken; het bovenste dek en de drie binnendekken. Ook bevindt zich daar de receptie en heel handig, bij de bibliotheek een koffie/thee apparaat waar je drankjes kunt pakken en ’s ochtends een (heel) vroeg ontbijtje kunt halen.

Na een ochtend reizen, wacht echter eerst een warme viergangen lunch op me. Het is een goede voorbode van wat er waarschijnlijk komen gaat tijdens deze riviercruise. Het restaurant ligt samen met de lounge op het bovenste binnendek.

De Select Belvedere kent drie dekken waar hutten op gelegen zijn. Het onderste dek heeft patrijspoorten in de kamers. Op de twee andere dekken zijn er Franse balkons en kan je genieten van de buitenlucht als je de schuifdeur open doet. Heerlijk!

 

Voordat het diner begint, worden we officieel welkom geheten door kapitein Dusan uit Slowakije. We krijgen uitleg over de veiligheidsmaatregelen waarna de twee cruisedirectors Peter en Zlotan en hoteldirector George vertellen over het reilen en zeilen aan boord onder het genot van een hapje en drankje. Belangrijk is de waarschuwing dat het zonnendek niet altijd open is, soms zijn er te lage bruggen en kan je zeker niet blijven staan op het zonnendek.

’s Avonds is het gezellig bij het diner in het restaurant waar ober Christian maar liefst zeven gangen bij ons aan tafel brengt. Ik zit aan tafel met een internationaal gezelschap uit Boedapest en Amerika. Het brengt ons aan het einde van een mooie verrassende 1e dag!

Ben je nieuwsgierig naar deze Donau cruise? Lees dan zeker ook:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *