Binnenkijken op de stijlvolle nickoSpirit met Miriam

Onlangs bezocht Miriam in Amsterdam riviercruiseschip nickoSpirit van de Duitse reisorganisatie Nicko Cruises. De nickoSpirit kwam al in 2020 in de vaart. Kom je mee binnen kijken op dit nieuwe schip?

Miriam bij NickoSpirit110 meter lang

Met haar 110 meter lengte is de nickoSpirit wat korter dan de reguliere 135 meter schepen. Dit betekent dat het schip op de smallere rivieren kan varen, maar dus ook (iets) minder passagiers kan meenemen. De nickoSpirit vaart met 170 gasten die in een van de 85 hutten verblijven, die allen qua grootte hetzelfde zijn. Het verschil zit alleen in een panoramavenster of een kleiner raam aan de bovenkant.

We beginnen onze rondtour met de boeg, die meteen opvalt wanneer je naar het schip toe loopt. Deze boeg is extra hoog, want daarachter bevindt zich namelijk een buitenterras! Je kunt daar heerlijk even plaatsnemen vanuit de lounge.

De entree van het schip bevindt zich een stukje verderop, waarbij je binnen komt bij de receptie. Ik word welkom geheten door de cruise director Maria, die me vandaag door het schip zal leiden. Zij is de vaste cruisedirector dit seizoen en zorgt voor al haar gasten, Duitstalig en Engelstalig.

Een trappenhuis vormt de verbinding tussen de drie binnendekken. De trappen zijn modern vormgegeven met licht dat van bovenaf naar binnen straalt. Het boordwinkeltje en de desk van de cruisedirector bevinden zich allen in het atrium.

Hutten

Via de lobby kan je met de lift of trappen de binnendekken bereiken. Zoals ik al eerder schreef zijn alle hutten qua grootte hetzelfde: 14 m2. Dit is niet extreem groot, maar mooi om te zien dat alles in deze hut aanwezig is wat je nodig hebt. De 14 m2 behoort hiermee wel tot het kleiner formaat hutten op de rivieren. Een grotere hut is overigens een hut voor mindervaliden, nummer 301. Deze ligt tegenover de lift en is op hetzelfde dek gelegen als de lounge. Het restaurant ligt één dek lager.

Opvallend is de mooie grote zwart wit foto van de badkamer-schuifdeur. In je hut vind je verder: een zitje en krukje met tafeltje, tv, een kledingkast (ook met schuifdeur: erin een kluisje, badjas) en badkamer met daarin douche, wc en wasbak.

Tof is het mooie panoramaraam (niet op het onderste binnendek), dat de gehele breedte van de hut beslaat. Met een knop beweegt het bovenste deel van het raam naar beneden en kan je genieten van de frisse buitenlucht.

Open Lounge

De lounge is naar mijn gevoel klein maar fijn als een huiskamer ingericht en vooral heel open. In het eerste gedeelte vind je een kleine bibliotheek met fijne tafel.

Loop je verder langs de bankjes en stoelen dan kom je bij de modern uitziende bar terecht. Het leukste is vervolgens een klein bistrogedeelte waar je een licht ontbijt en lichte lunch kunt halen. Dit is in buffetvorm. De ruimte is zeer licht en fris door het glazen dak.

Je eten kan je vervolgens opsmikkelen aan één van de tafels binnen, of je gaat naar buiten om dit op het buitenterras ‘The Garden’ te nuttigen. Het buitenterras dat zich dus op de boeg bevindt en we van buitenaf al zagen!

Restaurants

Aan boord van de nickoSpirit zijn liefst drie eetgelegenheden aanwezig: de zonet genoemde bistro met buitenterras, aan de achterkant van het schip gelegen Mario’s Grill en het hoofdrestaurant op het dek gelegen onder de lounge. Bij Mario’s Grill mag elke gast een keer eten; ofwel lunch of een diner in dit Italiaans georiënteerde restaurant. Op de kaart staan salades, pizza, pasta en grill gerechten.

Het hoofdrestaurant kent een vrije inloop en vrije zitkeuze! Je kunt dus zelf kiezen op welk tijdstip je naar binnen wandelt en met wie je aan tafel wilt gaan zitten. Een ontbijt, warme lunch en diner worden in dit restaurant geserveerd. Je hebt de keuze bij het hoofdgerecht uit drie soorten.

Ontspanning

Het schip heeft op het onderste dek een kleine fitness, sauna en rustruimte.

Zonnedek

Het zonnedek is voorzien van zitjes en ligbedden met uiteraard schaduwdoeken.

Conclusie

De nickoSpirit is een mooi modern, compact rivier cruiseschip met een toch behoorlijk aantal passagiers aan boord. De hutten zijn smaakvol ingericht, wel wat aan de kleine kant, maar goed doordacht.

Zeer smaakvol zijn de lounge, het bistro gedeelte en uiteraard het toffe terras aan de voorkant. Het culinaire concept hoort echt bij deze tijd; geen vaste zitting meer qua tijd of plaats. Zodat je zelf bepaalt hoe laat je eet, waar en met wie. Inclusief is het Italiaans restaurant Mario’s Grill, wat een attente toevoeging is aan het schip. Ook de traditionele koffie/thee tijd om vier uur is inbegrepen in de prijs, evenals de koffie/thee in de restaurants na de maaltijd.

Niet inclusief zijn alle overige drankjes, wifi, fooien, excursies (wel betaalbaar geprijsd) en verdere persoonlijke uitgaven.

Prijzen voor een cruise op de nickoSpirit: Voor een week cruisen (8 dagen) betaal je €749 voor bijvoorbeeld een cruise over de Rijn. Kortere cruises (4 dagen) zijn verkrijgbaar vanaf €389.

Meer informatie over het cruisen met Nicko Cruises lees je hier:

Nicko Cruises >>

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

2 gedachten over “Binnenkijken op de stijlvolle nickoSpirit met Miriam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *