Zonnepanelen voor AmaMagna van AmaWaterways

Riviercruisemaatschappij AmaWaterways heeft vandaag details gedeeld over haar inspanningen om duurzamer te cruisen. De rederij zet in op het gebruik van zonnepanelen aan boord van haar schepen, het testen van navigatiehulpmiddelen om het brandstofverbruik te optimaliseren, het verminderen van papier aan boord via de MyAmaCruise-app en het aanpakken van de voedselverspilling.

”Duurzaamheid is de belangrijkste en altijd aanwezige verantwoordelijkheid van elk bedrijf in de reisindustrie”, zegt Rudi Schreiner, mede-oprichter en president van AmaWaterways. ”Elk van onze schepen en elke route die we varen, is zorgvuldig ontworpen om het brandstofverbruik te minimaliseren, maar de impact die we hebben op de lokale gemeenschappen is ook van het grootste belang voor ons.

We bouwen momenteel onze twee nieuwste schepen in Colombia en zijn er trots op hand in hand samen te werken met lokale architecten, ontwerpers en leveranciers om ervoor te zorgen dat we niet alleen de natuurlijke hulpbronnen en cultuur van deze prachtige bestemming op de juiste manier incorporeren en eren, maar ook de levens verbeteren van de lokale bewoners langs de Magdalena-rivier, aangezien veel van deze gemeenschappen zich voor het eerst zullen openstellen voor internationale bezoekers.”

Green Award voor 19 schepen

In 2019 was de AmaKristina van AmaWaterways het eerste riviercruiseschip in de branche dat de prestigieuze Green Award ontving, die schepen in Europa erkent voor hun kwaliteit, veiligheid en milieuprestaties. Sindsdien hebben nog eens 19 riviercruiseschepen in de Europese vloot van AmaWaterways de Green Award-certificering verdiend. Dit jaar verwelkomt de innovatieve AmaMagna iets gloednieuws: zonnepanelen op de daken van enkele hutten. Een nieuw River Track Pilot-navigatiesysteem wordt ook getest op verschillende schepen om het brandstofverbruik verder te optimaliseren.

Voedsel verspilling voorkomen door a la carte menu’s

Bovendien pakt AmaWaterways de groeiende bezorgdheid over voedselverspilling aan en heeft het ontbijt- en lunchbuffetten vervangen door full-service à-la-cartemenu’s. Naar verwachting zal dat de voedselverspilling met tot wel 30 procent zal verminderen, terwijl het een hoger serviceniveau voor gasten biedt.

Hoewel het exploiteren van duurzame, milieuvriendelijke schepen van fundamenteel belang is voor AmaWaterways, gaan zowel Zambezi Queen als AmaMagna verder dan milieuvriendelijke functies. Zambezi Queen, die de Chobe-rivier in Afrika verkent, maakt gebruik van een vijftraps waterzuiveringsinstallatie, waarbij rivierwater wordt gebruikt in de douches en aan boord.

Het waterstraalvoortstuwingssysteem van het schip vervangt een conventioneel systeem en zorgt ervoor dat er geen schade aan de rivierbedding ontstaat. Gedurende de nacht werkt het schip op batterijstroom en draaien alleen de emissiearme generatoren de hele dag door.

AmaMagna werkt op een diesel/elektronisch hybridesysteem met 10 motoren, een primeur voor de riviercruise-industrie, dat zorgt voor minder brandstofverbruik en lagere geluidsniveaus. Hoewel het revolutionaire schip twee keer zo breed is als traditionele riviercruiseschepen, kan deze nieuwe configuratie het brandstofverbruik tot 20 procent verminderen, afhankelijk van de wateromstandigheden.

Sociaal betrokken

Sinds de oprichting, meer dan 20 jaar geleden, heeft AmaWaterways zich altijd gericht op het verbinden met de bezochte gemeenschappen en het maken van een positieve impact door middel van werkgelegenheid en waar mogelijk door gebruik te maken van lokale dienstverleners. AmaWaterways is ook de trotse sponsor van de ODA Free Village English School in Siem Reap, Cambodja, opgericht in 2011, evenals financiële steun aan het Kliptown Youth Program in Johannesburg, Zuid-Afrika, dat academische begeleiding en kunstprogramma’s aanbiedt om lokale jongeren in staat te stellen om uit de armoede te komen.

“Van het ontwerp van onze schepen tot de groene maatregelen die we aan boord en aan de wal hebben genomen, AmaWaterways blijft nieuwe manieren verkennen om onze inspanningen op het gebied van duurzaam toerisme te vergroten. Het is altijd essentieel voor ons geweest om de waterwegen waarop we varen te beschermen en de gemeenschappen die we bezoeken te versterken door samen te werken aan de ontwikkeling van toeristische projecten zoals ons wekelijkse Oktoberfest in Vilshofen, Duitsland of ons exclusieve wijnevenement in Spitz, Oostenrijk,” zegt Kristin Karst, mede-oprichter en executive vice-president van AmaWaterways. “We zijn trots op onze Green Awards en we zullen elk nieuw schip en elke nieuwe route blijven bouwen met het oog op duurzaamheid en gemeenschapsverrijking.”

Bekijk deze Mooie Cruises bij

Captain Cruise Cruisewinkel  

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *