AmaMagna: het verrassend brede all-inclusive schip van AmaWaterways

Miriam bezocht in Boedapest een groot aantal riviercruiseschepen waaronder AmaMagna, een uniek schip van AmaWaterways. Ook genoot ze van een overheerlijk culinair fijnproeversdiner. Hoe ziet de AmaMagna eruit en welke hutten zijn aan boord? Lees snel verder!

Breed

AmaMagna is behoorlijk nieuw, want ze kwam in 2019 in de vaart. Het schip is net zo lang (135 meter) als vele andere Donau schepen, maar is dubbel zo breed! Bijna 22 meter zorgt voor veel extra ruimte en die heeft ultraluxe rederij AmaWaterways dan ook goed benut voor lounges, restaurants en hutten. Het passagiersaantal blijft overzichtelijk: 196 passagiers kunnen mee.

AmaWaterways is een all-inclusive rederij met 24-uur per dag een koffie/thee buffet, drankjes inclusief bij de maaltijden, fooien én excursies inclusief bij de cruise. De bijzondere familiaire sfeer aan boord blijft je ook na de cruise nog bij. Ik reisde in 2019 op AmaLea mee om dit mee te beleven. Lees hier deze reportage. Ook mocht ik de AmaVerde bezoeken in Boedapest. Lees hier de reportage over de AmaVerde.

Atrium

Je komt binnen bij de receptie en vervolgens in het atrium. Deze is in tegenstelling tot veel andere schepen niet heel open, maar is voorzien van twee trappenhuizen met groen. Op de verdieping erboven vind je een koffie/thee buffet en zitjes aan beide zijden zodat je daar even een koffie kunt doen. Een lift brengt je naar alle 3 binnendekken. Een andere (pop-up)lift kan je naar het zonnedek brengen. Fijn is dat op het onderste dek een zelf-service wasserette is, een typisch maar handig fenomeen bij Amerikaanse rederijen.

Restaurants

We beginnen met de rondleiding op het onderste dek: je vindt daar aan de voorkant van het schip twee restaurants. Chef’s Table is een sfeervol fine dining restaurant waar iedere gast 1 avond welkom is, en aan de andere zijde ligt Jimmy’s Restaurant, waar onder andere wijnproeverijen plaats vinden. Beide zijn zeer verschillend ingericht: het fine dining restaurant biedt een open keuken en mooi uitzicht naar buiten. Jimmy’s Restaurant is donker en deed me denken aan een wijnkelder met lange tafels.

Een verdieping hoger ligt het hoofdrestaurant, dat zich over de gehele breedte van het schip uitstrekt. Het heeft vele gezellige hoeken in bonte kleuren, zoals we van AmaWaterways gewend zijn.

Voor alle gasten inclusief is een avond dat heet Le Chef’s Table met een fijnproeversdiner. Dit is een werkelijk culinair genot! Hieronder zie je een impressie:

Een compleet nieuw restaurant voor AmaWaterways ligt een verdieping hoger aan de voorkant van het schip: het Al Fresco Restaurant. Het is een beetje een vreemde eend in de bijt: het is een licht restaurant met een buitenterras waar je gedurende de dag een licht ontbijt, hapjes en drankjes kunt nuttigen. Er staan koekjes, water, ijsthee etc.

 

Ontspanning

Het schip heeft aan boord een flink grote fitness, gelegen aan de achterkant van het schip. Spinningfietsen kunnen buiten naast de fitness ruimte gezet worden. De wellness host zorgt voor begeleiding en voor sportieve activiteiten. Denk aan wandelingen op de bestemmingen waar je aanmeert, fietstochten (fietsen zijn mee aan boord) en work-outs op het zonnedek. Er is ook een spa aanwezig aan de achterkant, met zeer goede prijzen voor behandelingen. Voor een gezond drankje kan je direct naast de fitness terecht in een zelf-service buffet met zitjes.

Zonnedek

Het zonnedek is door de breedte van het schip echt gigantisch ruim. Het grootste pluspunt is het mooie zwembad met whirlpool.

Lounge

De lounge op AmaMagna bevindt zich in tegenstelling tot de ‘reguliere’ riviercruiseschepen niet geheel aan de voorzijde van het schip. Daar ligt namelijk restaurant Al Fresco. De lounge is toch intiem met aan beide zijden ramen.

Loop je vervolgens naar voren naar het restaurant Al Fresco, dan kom je aan bakboord en stuurboord twee sfeervolle ‘bibliotheken’  tegen waar de haard aanstaat. Ook bevindt zich hier een bioscoopruimte, waar je gezellig een filmpje mee kunt pakken.

Hutten

De hutten aan boord van AmaMagna zijn in veel gevallen behoorlijk groter dan een regulier breed riviercruiseschip. Ik mocht in een van de grotere hutten kijken, van 32,9 vierkante meter. Deze liggen op dek 3 (SA hutten) en dek 2 (SB hutten). Elke hut heeft bovendien een behoorlijk balkon.

 

Balkonhutten

De kleinere hutten met balkon liggen achteraan op dek 2 en dek 3. Ze zijn ook smaakvol ingericht en voorzien van zitjes. Deze meten nog 23,4 vierkante meter.

Op het onderste dek liggen enkele hutten met ramen die niet open kunnen, deze kamers hebben verder exact dezelfde faciliteiten als de hierboven genoemde hut, maar zonder balkon.

De foto’s hieronder zijn van AmaWaterways:

Conclusie

De AmaMagna een luxe schip met een aantal mooie pluspunten; waarvan de breedte van het schip en daardoor meer faciliteiten, het fijnste zijn. Het is zeker géén intiem schip en deed me zelfs denken aan een klein hotel met de ruime gangen en hutten. Het zonnedek benadert zelfs een resort, met een flink zwembad en ligbedden.

Erg fijn bij AmaWaterways zijn de fooien die inclusief zijn en drankjes die bij de maaltijden zijn inbegrepen. Je vindt echter altijd water, koffie/thee en ijsthee op bepaalde punten op het schip om te pakken.

Het grootste pluspunt bij rederij AmaWaterways is dat voor een mooie all-in prijs ook de excursies zijn inbegrepen in de prijs. Deze variëren van een wandeltocht, fietsen tot een culturele avond. Voor sommige exclusieve excursies geldt overigens wel een kleine toelage.

Prijzen bij AmaWaterways: Voor een week cruisen betaal je op AmaMagna(vanaf) €2500 per persoon inclusief koffie/thee 24 uur per dag, maaltijden met tafeldranken, fooien, wifi en excursies.

Bekijk cruises met AmaWaterways
Helaas, geen resultaat. Kom snel een keertje terug.

Bekijk deze Mooie Luxe Cruises bij

Captain Cruise Cruisewinkel  

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “AmaMagna: het verrassend brede all-inclusive schip van AmaWaterways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *