Riverside Luxury Cruises is van start met Riverside Mozart

Riverside Luxury Cruises is op 19 maart haar allereerste seizoen gestart. Het traditionele seizoensbegin in maart markeerde óók de start van de Riverside Mozart die voor het eerst afvoer op de Donau.

De rederij staat garant voor exclusiviteit aan boord van haar schepen. Naast de Riverside Mozart, zijn ook de vier andere voormalige Crystal Cruises schepen in handen gekomen van de nieuwe rederij.

“Met grotere suites, een uitstekende keuken en aanzienlijk meer personeel aan boord, zullen we nieuwe normen stellen op de markt voor riviercruises”, zegt Gregor Gerlach. “Alle gasten genieten van een butlerservice.”

De 53-jarige Gregor Gerlach uit Hamburg is samen met zijn zus Anouchka eigenaar van de Seaside Hotel Collection en richtte vorig jaar Riverside Luxury Cruises op om de ultraluxe riviercruisemarkt te betreden. En iets anders onderscheidt Riverside Luxury Cruises van zijn concurrenten: in plaats van 70 tot 100 hutten hebben de nieuwe schepen slechts 53 suites. “Dit betekent dat we onze gasten op een veel individuelere manier kunnen verzorgen”, zegt Gregor Gerlach.

Vijf ultraluxe schepen in de vloot van Riverside Luxury Cruises

Riverside heeft in totaal vijf schepen in de vloot, die alle vijf voorheen eigendom waren van Crystal Cruises. De “Mozart” werd door het Amerikaanse bedrijf gerenoveerd voor miljoenen en heeft al de titel “Best of the Best” gekregen van het Amerikaanse zakenblad Forbes.

Ook de andere vier oud-Crystal schepen, – de Mahler, Debussy, Bach en Ravel – heeft Riverside Cruises overgenomen. Deze waren nog maar twee jaar op het water voor de Corona pandemie uitbrak. De mooiste stoffen en materialen sieren de suites en lounges, een binnenzwembad, een fitnessruimte en sauna’s zijn aan boord, en verschillende restaurants bieden gasten verschillende culinaire ervaringen.

Miriam bracht een aantal jaar geleden een bezoek aan de Debussy. Lees hier waarom dit schip indruk maakte!

Hieronder zie je een foto impressie:

Start

Riverside Mozart neemt vanaf begin april 2023 de eerste gasten op de Donau. Riviercruiseschip Debussy zal vanaf half april op de Rijn starten. Daarna start de Ravel op de Rhône en Saône vanaf begin mei. In 2024 starten nog twee schepen, de Bach en de Mahler.

De routes van de Mozart in het eerste seizoen zijn een mix van kortere en langere cruises die naar wens achter elkaar geboekt kunnen worden. De luxe cruises zijn al beschikbaar vanaf €1155 (6 dagen, in april).

Ben je ook nieuwsgierig naar zo'n mooie ultraluxe riviercruise?

Bekijk ze bij:

Yacht Cruise Company

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *