Crystal stopt met riviercruisen tot eind mei 2022

Crystal Cruises heeft vandaag aangekondigd dat het voorlopig stopt met oceaancruises en riviercruisen. Voor oceaan- en expeditieschepen tot 29 april 2022, voor riviercruisen tot eind mei 2022. Eerdere kondigde de eigenaar achter Crystal Cruises, investeerder Genting Hong Kong, aan dat zij in financiële problemen zitten. Half januari werd onder andere het faillissement aangevraagd van de Duitse werf MV Werften, waarvan Genting ook eigenaar van was. Het managementteam van Crystal heeft met de stop, tijd om de huidige stand van zaken te evalueren en verschillende opties te onderzoeken.

Momenteel varen alleen de zeeschepen van Crystal Cruises, omdat de riviercruiseschepen altijd van januari-maart een winterstop hebben. Vorige zomer startten de riviercruiseschepen van Crystal relatief laat; Crystal Ravel vanaf 29 augustus 2021 vanuit Wenen en Crystal Debussy cruiste vanaf 30 augustus 2021 vanaf Basel naar Nederland.

“Dit was een buitengewoon moeilijke beslissing, maar een verstandige, gezien de huidige zakelijke omgeving en recente ontwikkelingen met ons moederbedrijf, Genting Hong Kong”, aldus Jack Anderson, president van Crystal. “Crystal staat al meer dan 30 jaar synoniem voor luxe cruisen en we kijken ernaar uit om onze gewaardeerde gasten terug te verwelkomen wanneer we onze activiteiten hervatten. We willen onze gasten en reisadviseurs bedanken voor hun ongelooflijke steun tijdens deze aanhoudende uitdagende tijden.”

Gasten en hun reispartners worden momenteel op de hoogte gebracht. Crystal zorgt voor een volledige terugbetaling van het betaalde cruisetarief.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *