Crystal stopt met riviercruisen tot eind mei 2022

Crystal Cruises heeft vandaag aangekondigd dat het voorlopig stopt met oceaancruises en riviercruisen. Voor oceaan- en expeditieschepen tot 29 april 2022, voor riviercruisen tot eind mei 2022. Eerdere kondigde de eigenaar achter Crystal Cruises, investeerder Genting Hong Kong, aan dat zij in financiële problemen zitten. Half januari werd onder andere het faillissement aangevraagd van de Duitse werf MV Werften, waarvan Genting ook eigenaar van was. Het managementteam van Crystal heeft met de stop, tijd om de huidige stand van zaken te evalueren en verschillende opties te onderzoeken.

Momenteel varen alleen de zeeschepen van Crystal Cruises, omdat de riviercruiseschepen altijd van januari-maart een winterstop hebben. Vorige zomer startten de riviercruiseschepen van Crystal relatief laat; Crystal Ravel vanaf 29 augustus 2021 vanuit Wenen en Crystal Debussy cruiste vanaf 30 augustus 2021 vanaf Basel naar Nederland.

“Dit was een buitengewoon moeilijke beslissing, maar een verstandige, gezien de huidige zakelijke omgeving en recente ontwikkelingen met ons moederbedrijf, Genting Hong Kong”, aldus Jack Anderson, president van Crystal. “Crystal staat al meer dan 30 jaar synoniem voor luxe cruisen en we kijken ernaar uit om onze gewaardeerde gasten terug te verwelkomen wanneer we onze activiteiten hervatten. We willen onze gasten en reisadviseurs bedanken voor hun ongelooflijke steun tijdens deze aanhoudende uitdagende tijden.”

Gasten en hun reispartners worden momenteel op de hoogte gebracht. Crystal zorgt voor een volledige terugbetaling van het betaalde cruisetarief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.