Reportage: Toerist in Amsterdam met A-ROSA Sena – dag 2

Miriam, Marco en de jonge Cruisereiziger van 7 jaar, waren op uitnodiging mee op rivier cruiseschip A-Rosa Sena in Nederland! In Schoonhoven scheepten we in, waarna we naar Amsterdam en Utrecht cruisten. In dit tweede deel arriveren we in Amsterdam!

Goedemorgen Amsterdam!

Vannacht voeren we van Schoonhoven naar Amsterdam. Als we langzaam wakker worden om 7 uur is het nog donker buiten én nog steeds mistig én -1 graden Celsius. Brr. Marco trekt zijn warme jas aan met sjaal en handschoenen om buiten te kijken. Helaas is het zonnedek gesloten, waarschijnlijk vanwege de gladheid. 

Via de boegcam op onze tv zien we dat het schip bij Passenger Terminal Amsterdam is, waar normaal gezien alle zeecruiseschepen ook aanmeren. Een stukje verder ligt een ander riviercruiseschip, waarvan we door de mist maar vrij weinig van zien.

Het aanmeren gaat trouwens in stilte. Het schip heeft een elektromotor die je niet hoort. Deze haalt zijn energie uit batterijen aan boord die overdag met walstroom of tijdens het varen (met de andere motor) kan worden opgeladen. De mogelijke fijnstof van die motor wordt vervolgens weer door filters schoongemaakt, waardoor dit schip nauwelijks vervuilende uitstoot heeft. Afgelopen tijd kreeg het schip voor deze prestatie dan ook talrijke erkenningen omdat dit voor de riviercruisevaart nog niet zo vanzelfsprekend is als op de zeecruisevaart.

We kunnen ontbijten tot half 10 en laten ons verrassen door de keuze aan boord. We zijn wat aan de late kant, maar we redden het. Ook in het buffetrestaurant en lounge zie je de duurzaamheid terug: je vindt er géén voor-eenmalig-gebruik plastic voorwerpen. In het atrium staat bovendien op elk dek een watertappunt waar je een karaf, uit je hut, gratis kunt bijvullen. Het atrium is het centrale hart van het schip, van dek 1 tot dek 4, waar je een lift vindt, de receptie, de Get Connected Lounge (een spellenhoek, laptophoek etc) en omvat de toegang tot lounge, spa en het zonnedek.

Toerist in eigen land! 

We houden het in stijl vandaag en lopen onder de treinsporen door het Dijkspark richting het Scheepvaartmuseum. Het nagebouwde VOC schip trekt ons al jaren. In het museum staan mooie collecties van navigatiekaarten, attributen, een koninklijke sloep en zeer interessante tentoonstellingen waaronder die van de walvisjacht. In twee uur bekijken we het een en ander.

Op tijd voor de Kaffee und Kuchen zijn we terug op het schip. De jonge Cruisereiziger wil graag wat spelen in de kinderclub aan het einde van de gang. Binnen 15 seconden nadat we onze hut verlaten hebben, zijn we er al. Je vindt er tal van spelattributen, maar ook zien we dat om 17:00 er knutsels gemaakt worden. Onze zoon vindt dat fantastisch en we laten hem, en nog een paar andere kinderen, in goede handen achter bij de leiding.

Bekijk hier meer foto’s van de kinderclub aan boord van A-ROSA Sena!

 

’s Avonds hebben we de keuze uit het buffetrestaurant of het specialiteitenrestaurant Sena Grill. We zijn benieuwd naar de laatste, omdat de rederij voor het eerst een apart specialiteitenrestaurant aan boord heeft. We zagen vandaag al het bord staan met de vangst van de dag en hebben dan ook eerder deze morgen een reservering gemaakt. Dit specialiteitenrestaurant is overigens a la carte geprijsd, dus per menu item. De drankjes zijn wél inclusief. 

Een indicatie van de prijzen: salade €7, pokebowl ca. €14,  voorafje ca. €16, entrecote (300gr) op ca. €34, vis van de dag €24. Desserts €3 – €8.

Wil je ook mee met A-Rosa Sena?

Een zesdaagse Adventscruise kost vanaf €879 (familiehut) / €1079 (balkonhut) per persoon. Op 30 december 2022 kost een week Oud & Nieuwjaars cruise vanaf €1679. Vanaf april 2023 tot en met eind van het jaar vaart het schip 1-weekse cruises vanuit Keulen, vanaf €1599. Deze prijzen zijn all-inclusive. 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *