Ontspanning voor ouders en kinderen op A-ROSA Sena – dag 3 (slot)

Miriam, Marco en de jonge Cruisereiziger waren op uitnodiging mee op rivier cruiseschip A-ROSA Sena in Nederland! In Schoonhoven scheepten we in, waarna we naar Amsterdam en Utrecht cruisten. In dit laatste deel beleven we de derde dag op dit bijzondere rivier cruiseschip: ontspanning in de spa!

Helaas is vandaag alweer het einde van de korte cruise op A-ROSA Sena. Vannacht zijn we naar Utrecht gevaren. Bij het wakker worden liggen we op het Amsterdam Rijnkanaal bij Kanaleneiland Noord, met uitzicht op De Meernbrug. Doordat we een groter schip zijn, is dit het meest dichtbij het centrum dat het schip kan komen.

Na het rustige ontbijt, bezoekt Miriam de spa op het onderste dek van de Sena. Rederij A-ROSA heeft op elk schip, en dus ook deze, een spa die voor iedereen gratis te bezoeken is. Een sauna, relaxruimte en fitness ruimte zijn altijd aanwezig. De A-ROSA Sena heeft echter de grootste spa van allemaal: je vindt er een whirlpool, zeer grote sauna, een ijskamer met sneeuw en een relaxruimte. Echt een fantastische plek om even te ontspannen.

Bekijk hier meer foto’s van de spa:

Ook in de zomer heeft de A-ROSA Sena veel extra’s aan boord zodat je lekker de gehele dag kunt genieten van het buiten zijn. Door haar breedte heeft de rederij een enorm zonnedek kunnen creëren met maar liefst twee zwembaden.

Het grootste zwembad is voor volwassenen (1,30 m diep) en het tweede is een kinderbadje (30 cm) waar de jongste kinderen lekker in kunnen spelen. Naast de uitgebreide kinderclub, de familiehutten en dus dit kinderzwembad maakt dat de A-ROSA Sena zeer geschikt is voor families met jongere kinderen tot 12 jaar. Zitjes, ligbedden en parasols maken het een heerlijke plek, lijkt me zo. Hieronder zie je de foto van de rederij / het schip in augustus 2022 en een foto van het zwembad in de winter.

Naast dit zonnedek zijn er verder nog twee buitenterrassen aan boord: de eerste aan de voorkant van het schip, net gelegen voor de lounge. De tweede is een verlengde van het Market buffetrestaurant. Beide terrassen hebben hippe stoelen en verlichting. De foto’s van de voorkant, Captain’s View geheten, heb ik in augustus 2022 kunnen maken, met mooi zonnig weer. De laatste impressie is van de rederij.

Met een cocktail in de lounge, onze jonge Cruisereiziger in de kinderclub én daarna een laatste lunch aan boord, brengen we de laatste uurtjes door op het schip.

We hebben een late ontscheping, omdat alle andere passagiers nog doorvaren. Morgen (maandag) varen zij de gehele dag en dinsdag arriveren zij weer in Keulen.

Conclusie

De pluspunten voor een gezin aan boord van dit schip zijn vooral de fantastische familiehut, de kinderclub met tal van activiteiten gedurende de dag en in de zomer de zwembaden op het zonnedek. Tel daarbij het all-inclusive concept en de heerlijke spa op, en je kunt als ouders ook heerlijk genieten aan boord.  Boek je bovendien een familiehut (max. 5 personen) dan reizen kinderen bij twee betalende volwassenen bovendien gratis mee op de A-ROSA Sena.  Wij zijn in ieder geval razend enthousiast over dit schip. Tijdens onze reis, buiten de kindervakanties om, waren er niet heel veel kinderen aan boord (6). In de zomer- en herfstvakanties is het schip één groot familieparadijs met tientallen kinderen aan boord in alle leeftijds categorieën.

Dank aan A-ROSA en de fijne service gerichte crew voor deze korte cruise! We hopen zeker nog eens terug te komen.

Lees zeker ook:

Miriam cruiste eerder ook mee op A-ROSA Donna over de Donau vanuit Boedapest. Lees hoe dit was.

 

Wil je ook mee met A-Rosa Sena?

Een zesdaagse Adventscruise kost vanaf €879 (familiehut) / €1079 (balkonhut) per persoon. Op 30 december 2022 kost een week Oud & Nieuwjaars cruise vanaf €1679. Vanaf april 2023 tot en met eind van het jaar vaart het schip 1-weekse cruises vanuit Keulen, vanaf €1599. Deze prijzen zijn all-inclusive. 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *