A-Rosa Donna: glimlachend cruisen voor de hele familie

Wellicht ken je ze wel: de schepen met de kuslippen en de grote roos die op de boeg van het schip geschilderd zijn? Deze riviercruiseschepen zijn van de Duitse rederij A-Rosa Cruises. Ze varen met hun schepen door geheel Europa, van Nederland tot Frankrijk en in Portugal en ook de vele populaire rivieren zoals de Rijn in Duitsland tot Main en Donau in Oostenrijk en verder. Ik was benieuwd: hoe is het cruisen met A-Rosa en wat biedt de rederij? In drie artikelen lees je meer over de Duitse rederij. In dit eerste artikel geef ik je 5 punten waardoor A-Rosa Donna zich onderscheidt van de andere rederijen.

P.S En ja, mochten de felrode lippen je bekend voorkomen: de rederij behoorde in de begindagen toe aan AIDA Cruises.

Miriam cruiste op uitnodiging 2 nachten mee met A-Rosa Cruises op de A-Rosa Donna van Boedapest naar Bratislava en Wenen. 

1. Echt casual cruisen

De A-Rosa Donna is helemaal ingericht op casual cruisen. De inrichting is lekker kleurrijk en valt direct op als je het schip betreedt. Een atrium verbindt alle drie verdiepingen met elkaar. Je merkt verder vooral aan het restaurant dat het een casual schip is. Zo is er bijvoorbeeld geen vaste tafelindeling in het restaurant. Sterker nog, het restaurant is geheel als buffet ingericht. Je kunt pakken wat je wilt en vervolgens een plekje zoeken. Obers lopen rond om de drankjes te verzorgen die overal op het schip allemaal inclusief in de prijs zijn!

Het schip deed me vooral door het buffetrestaurant veel denken aan een kleinere versie van een oceaan cruiseschip. Er is dan ook een uitgebreid buffetrestaurant met een zeer ruime keuze aan lekkernijen tijdens het ontbijt, lunch en diner. Uiteraard inbegrepen in de prijs. Leuk om te zien is dat je ook een klein gedeelte hebt waar je bediend kan worden: vier je bijvoorbeeld iets speciaals dat betaal je een kleine toeslag daarvoor.

2. Ruime spa faciliteiten in de Spa-Rosa

Wat bovendien een groot pluspunt is op de A-Rosa Donna, is de grote spa waar je gratis gebruik van kunt maken. De spa is -voor riviercruise begrippen- reusachtig! Je vindt er een grote sauna, ligbedden, een stoomruimte en een belevenis douche. Wil je afkoelen, dan kan je via een trap direct naar het zonnedek om in het zwembad te plonzen. Deze spa is werkelijk een zeer mooie aanvulling op een riviercruise.

Badlakens liggen in je hut zodat je deze naar het zonnedek en spa kunt meenemen. Wil je net als de Duitsers zijn; je kunt ook met een badjas en sloffen aan (die vind je in je hut) direct gaan genieten van alle spa faciliteiten. Massages e.d. zijn niet inbegrepen.

3. Kinderen welkom!

A-Rosa is de meest kindvriendelijke rederij van geheel Europa. Kinderen tot 15 jaar reizen allereerst gratis mee en tijdens de vakanties zijn er kinderclubs aan boord. Het zwembad biedt vermaak voor het gehele gezin en ook kinderanimatie is voorhanden. In dit jaar wordt overigens een geheel nieuw schip, de A-Rosa Sena, aan de vloot toegevoegd dat zeer kindvriendelijk zal zijn met een apart kinderzwembad, een kinderspeelruimte en zelfs speciale kinderexcursies naar bijvoorbeeld de Efteling of het chocolademuseum in Antwerpen.

4. Entertainment

A-Rosa Donna heeft in tegenstelling tot vele andere rivierrederijen tijdens de korte cruise geen toetsenist/pianist aan boord maar een dj, en eerlijk gezegd was dat heerlijk. Deze dj draait muziek in de lounge en op de plekken waar op dat moment wat georganiseerd wordt, denk aan het achterterras waar bijvoorbeeld op een ochtend de kok goulash soep maakte. Je hebt in je hut overigens ook vermaak, want de gehele dag door kan je de radio aan zetten.

5. Terras en zonnedek

Wat een fantastisch terras en fijn zonnedek heeft de A-Rosa Donna! Het zonnedek heeft een vrij aardig zwembad, met een stroming erin zodat je kunt blijven zwemmen (of mee kunt laten drijven). Het water is wel fris, maar na een tijdje in de sauna op het dek eronder, is dit de perfecte plek om af te koelen. Met stip de beste plek op de A-Rosa Donna vind ik het terras aan de achterkant van het schip. Hier benadert het riviercruiseschip het meest de oceaan cruiseschepen. Het terras is ’s ochtends de beste plek om enigszins beschut van het ochtend gloren te genieten.

 

Bekijk hier de laatste A-Rosa Donna aanbiedingen:

Ben je ook nieuwsgierig naar deze Donau cruise? Lees dan zeker verder:

Rivier >
Donau
Douro
Nederland
Main
Moezel
Nijl
Rhone
Rijn
Saar
Seine
Wolga

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *